Gălăţenii vor mai suferi de FRIG în APARTAMENTE! Ping-pong între Romgaz şi CET cu ÎNCĂLZIREA gălăţenilor

Gălăţenii vor mai suferi de FRIG în APARTAMENTE! Ping-pong între Romgaz şi CET cu ÎNCĂLZIREA gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Municipalitatea şi Electrocentrale au îndeplinit condiţiile impuse de Romgaz pentru ca gălăţenii să aibă căldură, dar compania din Mediaş nu a reluat încă furnizarea de gaz * În urma unor tratative purtate de primarul Marius Stan, oficialii companiei au anunţat că miercuri, 18 noiembrie, deschid „robinetul” pentru CET


Calvarul gălăţenilor, generat de lipsa căldurii în apartamente, se prelungeşte! Zecile de mii de oameni care depind de sistemul centralizat de termoficare se vor putea încălzi abia spre sfârşitul săptămânii viitoare, din cauză că Romgaz nu semnase, nici până marţi, 17 noiembrie, contractul cu Electrocentrale şi, prin urmare, nu reluase furnizarea de gaz către producătorul de agent termic gălăţean. Informaţia ne-a fost confirmată chiar marţi, în jurul orei 14,00, de către reprezentanţii companiei din Mediaş. Ba, mai mult, conform Biroului de Presă al Romgaz, la acel moment încă se mai discuta „pe modalitatea de recuperare a datoriilor restante”. „Până în prezent, nu s-a reluat furnizarea de gaze naturale către Elecrocentrale Galaţi. Se discută pe modalitatea de recuperare a datoriilor restante. Dorim să precizăm că Romgaz îşi păstrează disponibiliatatea de a furniza gaze naturale în condiţii comerciale avantajoase pentru ambele părţi”, ne-a transmis Biroul de Presă al Romgaz.

Informaţia, confirmată, ulterior, şi de către conducerea Electrocentrale, care a precizat că, alături de municipalitate, a îndeplinit toate condiţiile impuse de creditorul majoritar al societăţii (Romgaz) pentru ca sistemul public de termoficare să poată funcţiona, avea să genereze nelinişte în rândul gălăţenilor, care riscă să se îmbolnăvească pe capete din cauza frigului din locuinţe.

Primarul Marius Stan, tratative cu Romgaz

După ce, în cursul după-amiezii, Primăria a cerut Electrocentrale să reia urgent furnizarea de agent termic către populaţie, iar CET a transmis un comunicat de presă în care a anunţat paşii pe care i-a făcut pentru a-şi relua activitatea, precizând că mai aşteaptă doar ca Romgaz să parafeze documentele privind reluarea relaţiilor comerciale cu CET, în jurul orei 17,00, municipalitatea a anunţat că primarul Marius Stan a primit asigurări din partea reprezentanţilor companiei din Mediaş că, în cel mult 24 de ore, CET va primi gaz.

„Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, s-a deplasat astăzi (marţi n.r.), la Bucureşti, pentru a urgenta formalităţile de semnare a contractului de furnizare a gazului metan către Electrocentrale SA. În urma discuţiilor purtate de primarul Marius Stan cu oficialii Romgaz, compania naţională de gaz metan a decis semnarea contractului de furnizare pentru Galaţi. Oficialii Romgaz au dat asigurări că, în cel mult 24 de ore, Electrocentrale va primi gazul metan necesar producţiei de agent termic pentru încălzirea locuinţelor din municipiul Galaţi”, a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Totodată, şi Sinan Mustafa, administratorul special al CET, a confirmat că a fost anunţat telefonic de către conducerea Romgaz că astăzi va fi reluată furnizarea de gaz. Totuşi, potrivit reprezentantului Electrocentrale, „este nevoie de şapte până la 10 zile ca sistemul să fie repus în funcţiune în întregime". „Vom face tot ce este omenesc posibil să scurtăm această perioadă”, a precizat conducerea CET.

Citit 5600 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2015 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.