CĂLDURA nu a ajuns în toate apartamentele din Galaţi. IATĂ care a fost CAUZA

CĂLDURA nu a ajuns în toate apartamentele din Galaţi. IATĂ care a fost CAUZA
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Mulţi dintre gălăţenii dependenţi de căldura furnizată de Calorgal încă mai aşteptau, luni, 23 noiembrie, să li se încălzească locuinţele. Este vorba, în special, de cei care locuiesc în zona centrală a oraşului sau în apropierea acesteia, dar şi în Port sau Valea oraşului. Asta pentru că, potrivit reprezentanţilor Calorgal, nu toate punctele termice fuseseră pornite, întrucât manevrele de repunere în funcţiune a sistemului se fac treptat, conform procedurilor, atât în ceea ce priveşte magistralele CET, cât şi reţelele secundare de distribuţie ale Calorgal.

În cursul dimineţii, încă mai erau închise aproximativ de 30 de puncte termice din oraş. Conform datelor furnizate de Calorgal, luni, la ora 9,30, erau 74 de puncte termice pornite integral, care distribuiau căldură şi apă caldă în oraş, iar 12 puncte termice figurau cu încălzirea "deschisă" pe anumite ramuri (explicaţia Calorgal fiind aceea că primeau căldură doar asociaţiile care au încheiat contract cu distribuitorul). Alte 28 de puncte termice erau închise pe ceea ce înseamnă încălzire, iar în jurul prânzului se lucra la nouă dintre acestea pentru a deveni funcţionale şi pe acest segment. "În funcţie de parametrii agentului termic furnizat de Electrocentrale, pe parcursul zilei vor demara lucrările şi în cazul celorlalte, pentru a fi pornite", ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Cu toate acestea, 311 scări de bloc din Galaţi nu vor primi căldură, pentru că asociaţiile din care fac parte nu au semnat contactele cu Calorgal.

Zonele critice ale oraşului

Potrivit reprezentanţilor Calorgal, CET furniza, luni dimineaţă, agent termic cu o temperatură de 70 de grade, la intrarea în oraş, şi un debit de 1.700 de metri cubi pe oră.

Conform Calorgal, gălăţenii care locuiau mai aproape de Combinat primeau agent termic la o temperatură ceva mai generoasă, spre deosebire de cei din Ţiglina I şi II, Mazepa, Centru sau Port.

Spre exemplu, luni dimineaţă, în Micro 18, la intrarea în punctele termice ale Calorgal, agentul termic avea 70 de grade, în timp ce în Port ajungea în punctele termice cu o temperatură de 57 de grade Celsius. Cel puţin pe hârtie, gălăţenii din Micro 17, 18, 19, 20, 21, Ţiglina III, Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro 13B, 38, 39 A, B şi C şi Micro 40 primeau, în cursul zilei de luni, căldură.

La ora 14,00, CET a anunţat creşterea parametrilor, până la o temperatură de 80 de grade şi un debit de 1.800 de metri cubi pe oră.

Avarii la reţelele Calorgal şi CET

Repunerea în funcţiune a sistemului de termoficare nu a fost lipsit însă de incidente. Atât reţelele Calorgal, cât şi una dintre magistralele Electrocentrale au cedat, astfel că au fost înregistrate mai multe avarii.

O avarie la una dintre conductele CET s-a produs în zona Ţiglina I, fapt confirmat de către administratorul special, Sinan Mustafa. Potrivit acestuia, luni, în jurul prânzului, angajaţii CET lucrau pentru remedierea defecţiunilor, însă lucrările vor fi finalizate abia în cursul zilei de astăzi. "Mâine, izolăm şi remediem această problemă. Până atunci, magistrala rămâne în funcţiune", a afirmat reprezentantul CET.

În noaptea de duminică spre luni au cedat, în anumite puncte, şi unele dintre reţelele Calorgal, fiind înregistrate, până luni la prânz, 12 avarii. Nouă dintre acestea fuseseră remediate, iar la celelalte încă se mai lucra după-amiază. "Cu siguranţă, de îndată ce Electrocentrale îşi va rezolva problema din Ţiglina, parametrii vor creşte la nivelul necesar", a afirmat purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Citit 6251 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.