CINEMATOGRAFUL 3D, deschis cu casa de bilete închisă (FOTO)

CINEMATOGRAFUL 3D, deschis cu casa de bilete închisă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Organizatorii au uitat să anunţe că primul film este făcut cadou copiilor din centrele de zi şi din alte structuri de sprijin, aşa că picii veniţi cu părinţii să cumpere bilete au rămas pe dinafară * În mod surpinzător pentru media şi reprezentanţii societăţii civile, primarul Marius Stan şi-a asumat meritul pentru aducerea investitorului


Agitaţie mare la deschiderea Cinematografului „Prof. Ioan Manole”, numit astfel în memoria fostului director al Casei de Cultură (tatăl actualului ocupant al funcţiei - n. red.). Sute de copii au venit să vadă primul film 3D difuzat în Galaţi, animaţia „Hotel Transilvanya 2”. Ceea ce nu s-a ştiut este că la primul film toată sala fusese deja rezervată de organizatori, pentru a le da gratuitate copiilor proveniţi din familii dezorganizate sau din centrele de zi, fapt care a dus la nemulţumiri din partea gălăţenilor care îşi aduseseră copiii la film. „Nu s-a scris nicăieri, nu s-a anunţat nicăieri că se întâmplă aşa. Dacă ştiam, nu veneam. Nici casa de bilete nu e deschisă, nici nu putem să intrăm. Începem cu dreptul, se pare”, ne-a spus Vasile Mitu, un gălăţean care îşi adusese fetiţa de doar 4 ani să vadă un film în format 3D.

„Mulţumim administraţiei locale”

Înainte de film, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Ovidiu Manole, dar şi Adrian Neagu, investitorul buzoian care le-a făcut gălăţenilor o bucurie prin aducerea cinematografului în oraşul dunărean, le-au vorbit celor mici despre tehnologia folosită la proiecţie, dar şi despre munca depusă pentru finalizarea la timp a cinematografului. Printre altele, însă, cei doi au ţinut să le mulţumească şi politicienilor gălăţeni pentru implicare şi sprijin. „Le adresăm sincere mulţumiri domnului Eugen Chebac, fost preşedinte de Consiliu Judeţean al Galaţiului, dar şi domnului primar Marius Stan, fără de care nu ar fi fost posibilă această realizare”, a spus Ovidiu Manole, înainte să predea microfonul către Adrian Neagu.

„Atunci când nu găseşti soluţia, cel mai bine este să suni un prieten. Aşa că eu am pus mâna pe telefon şi l-am contactat pe Adrian Neagu, pentru ca gălăţenii să se poată bucura de cinematograf”, a spus şi Marius Stan, primarul Galaţiului, înainte să le ureze copiilor, care deja deveniseră agitaţi, vizionare plăcută. Interesant este însă că despre această implicare nici primarul, nici altcineva, nu a suflat un cuvânt în perioada premergătoare festivităţii de deschidere.

De început, câteva probleme organizatorice

La ora 13,30, s-a deschis una din cele două case de bilete ale cinematografului, însă programul de emitere al biletelor le dădea, încă, mari bătăi de cap angajaţilor. La colţul special pentru achiziţionarea de floricele şi băuturi (alcoolice şi non-alcoolice) încă nu fuseseră afişate preţurile, iar angajaţii se chinuiau să le scrie de mână.

Nici cu iluminarea scărilor din sală nu par a fi rezolvate lucrurile, dat fiind faptul că înainte de film se acopereau benzile luminate de pe primele trei trepte cu bandă adezivă. Motivul rămâne necunoscut.

Societatea civilă a fost uitată

Cunoscuţi mai ales prin demersul „Vrem cinematograf în Galaţi”, reprezentanţii asociaţiei „Galaţi, oraşul meu” au fost uitaţi de organizatori când s-au făcut mulţumirile, însă aceştia nu sunt deranjaţi de acest lucru. „E bine că, în sfârşit, Galaţiul are parte de un cinematograf, de o sală unde gălăţenii se pot bucura de experienţa 3D şi de premiere cinematografice de calitate, la preţuri accesibile”, ne-a spus Bogdan Brânzan, preşedintele ONG-ului „Galaţi, oraşul meu”.

Acesta este primul cinematograf pe care îl are Galaţiul după opt ani în care fostele săli de proiecţie au fost lăsate în paragină. În sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor vor rula cinci filme pe zi în timpul săptămânii şi şase filme pe zi în timpul weekend-ului. Pentru un film în format 3D, gălăţenii vor plăti 20 de lei pe bilet, plus cinci lei pentru ochelarii 3D pe care îi cumpără, în timp ce pentru un film în format 2D, biletul costă 15 lei. Tot 15 lei vor plăti la filmele 3D şi elevii sau studenţii. 

Citit 14252 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.