Gălăţenii ACUZĂ APĂ CANAL că le DISTRUGE sănătatea
Foto: Marius Negri

Gălăţenii ACUZĂ APĂ CANAL că le DISTRUGE sănătatea
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

* Locatarii unui bloc de pe Siderurgiştilor spun că sunt nevoiţi să schimbe filtrele de apă în fiecare lună, din cauza calităţii dezastruoase a apei potabile, ce le este livrată prin conductele vechi de zeci de ani ale Apă Canal


Mai mulţi gălăţeni care locuiesc în cartierul Siderurgiştilor, la blocul SD3A, se plâng că reprezentanţii societăţii Apă Canal îşi bat joc de sănătatea lor livrându-le apă rece de o calitate îndoielnică. Oamenii se tem că se vor îmbolnăvi, iar frica le este generată tocmai de felul în care arată filtrele de apă, îmbibate de mizerie, pe care le schimbă o dată pe lună, tocmai pentru a-şi proteja sănătatea.

Paul Eftimie, unul dintre cei care locuiesc în blocul SD3A, ne-a spus că le-a sesizat, în repetate rânduri, reprezentanţilor Apă Canal problemele cu care se confruntă, însă a primit, în schimb, doar amânări şi ridicări din umeri. „Toată instalaţia noastră a fost schimbată, este din polipropilenă, tot ce aveam vechi în subsol a fost înlocuit. Pleacă instalaţia noastră, din polipropilenă, direct din coloana principală. Nouă ni s-a spus că vor schimba conducta lor, care este veche de zeci de ani. Maistrul de sector ne-a spus că decopertează şi că va schimba ţeava, dar nu ştie când, pentru că trebuie alocate fonduri pentru asta. Încă de acum doi ani am făcut sesizări la punctul lor de lucru de la „Două Babe”, la sector, cum se spune. Schimbăm filtrele în fiecare lună, rar se întâmplă să le schimbăm la trei luni, pentru că nu putem altfel, sunt mizerabile. Scoatem din buzunar, în fiecare lună, între şapte şi opt lei pentru fiecare filtru. Bine că ştiu să scumpească apa rece şi canalizarea, dar investiţii în reţea nu fac”, ne-a spus bărbatul.

Ba mai mult, la vizita noastră în subsolul blocului, domnii Eftimie şi Pascal ne-au povestit că instalaţia Apă Canal, respectiv conducta care alimentează zona amintită, este menţinută, în canal, într-o mizerie de nedescris. „Noi am mers cu lopeţile şi am făcut curat acolo, că era de nedescris. Conducta, în mod normal, ar trebui suspendată 30-40 de centimetri, dar este ţinută direct pe pământ, este veche, cârpită, şi stă în ceea ce se scurge prin subsol, dejecţii, mizerie etc”, ne-au spus bărbaţii.

Apă Canal se spală pe… conductă

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Apă Canal au respins acuzaţiile celor care locuiesc în blocul SD3A, de pe Siderurgiştilor, spunând că „la ieşirea apei din staţiile de pompare se fac zilnic verificări privind calitatea acesteia şi nu avem probleme. Este posibil să fie altceva la locul respectiv. Mizeria poate fi şi de pe conductele comune”, au afirmat reprezentanţii companiei, care le-au recomandat oamenilor să facă o sesizare de dispeceratul Apă Canal, pentru prelevarea unor probe şi verificări.

„Filtrul de apă îmi arată foarte clar ce este acolo. Îl punem alb şi în 48 de ore este foarte murdar. Este o aberaţie ce zic ei, cu ţevile comune. Să vină să vadă ce este dedesubt, în ce condiţii este ţinută coloana lor principală”, au cerut, revoltaţi, gălăţenii.

Citit 10810 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.