Contracte parţial adjudecate pentru DESZĂPEZIRE. Cine va curăţa Galaţiul de ZĂPADĂ

Contracte parţial adjudecate pentru DESZĂPEZIRE. Cine va curăţa Galaţiul de ZĂPADĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Cinci din cele şase zone de deszăpezire sunt împărţite între Tancrad, Veneta Coperture şi Ecosal * Utilajele necesare vor fi furnizate de Tancrad şi Citadina * Serviciile de deszăpezire şi utilajele închiriate de Ecosal costă 4,4 milioane de lei


În urma eşecului de anul trecut cu deszăpezirea, când străzi întregi au rămas blocate de omăt şi la două săptămâni după ce s-a oprit ninsoarea, Serviciul Public Ecosal a împărţit anul acesta oraşul în şase zone de acţiune. Oraşul este divizat astfel pentru ca intervenţia să se facă concomitent şi pe străzile dintre blocuri sau din interiorul cartierelor.

În urma ofertelor depuse în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), cele mai multe zone i-au revenit firmei Tancrad, respectiv trei, una i-a revenit firmei Veneta Coperture, de una se va ocupa Ecosal, cu utilaje închiriate, iar una a rămas descoperită, cel puţin deocamdată. Zona 2, care cuprinde cartierele Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgiştilor Vest, Zona Catuşa 2 şi Ţiglina 2, a fost din nou urcată pe SEAP, iar cine o va deszăpezi vom afla în aproximativ zece zile.

De ce zone se va ocupa Tancrad

Potrivit anunţului de atribuire de pe SEAP, firma Tancrad îşi va pune utilajele în mişcare pentru zonele 3, 4 şi 5. Fiecare zonă a fost atribuită cu sume diferite.

Zona 5 cuprinde cartierele Centru, Valea Oraşului, Port şi se defineşte între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului şi bulevardul Marii Uniri din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian. Pentru această zonă, Tancrad trebuie să aloce 12 autoîncărcătoare frontale sau similare, un autogreder şi 11 buldoexcavatoare. Suma pentru care a fost atribuită zona este de 855.000 de lei.

Zona 4 cuprinde cartierele Ţiglina 1, Mazepa 1, Mazepa 2, Faleza Inferioară, Piaţa Centrală şi aliniamentele stradale situate între bulevardul G. Coşbuc, strada Al. Măcelaru şi strada Traian, iar numărul utilajelor pe care Tancrad trebuie să îl aloce este acelaşi ca pentru zona 5. În schimb, suma cu care s-a atribuit contractul este mai mică, respectiv, 789.000 de lei.

Zona 3 cuprinde cartierele Aurel Vlaicu 1, Aurel Vlaicu 2, Micro 40, Micro 38, Micro 39 A, Micro 39 B, Micro 39 C, Micro 13, Micro 14 şi Fileşti. Utilajele pe care trebuie să le aloce Tancrad pentru această zonă sunt 12 autoîncărcătoare frontale sau similare, un autogreder şi 15 buldoexcavatoare. Suma pentru care a fost atribuit contractul pe această zonă este de 855.000 de lei.

Veneta curăţă Barboşiul, Micro 19 şi Cantemir

Potrivit anunţului de pe SEAP, Veneta Coperture va deszăpezi Zona 1, care cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barboşi, Cătuşa 1 şi Dimitrie Cantemir. Utilajele alocate pe care firma trebuie să le asigure în această zonă sunt şase autoîncărcătoare frontale sau similare, un autogreder şi nouă buldoexcavatoare. Suma pentru care Veneta Coperture s-a angajat să presteze serviciul de deszăpezire în aceste cartiere este de 406.000 de lei. În total, potrivit anunţului de pe SEAP, contractul pentru deszăpezirea celor patru zone atribuite costă 2,9 milioane de lei.

Cât costă ca Ecosalul să deszăpezească zona 6

Trebuie specificat că, într-o primă fază, când stratul de omăt nu va depăşi şapte-opt centimetri, doar Ecosal se va ocupa de deszăpezirea oraşului, iar ulterior, dacă ninsoarea va fi mai abundentă, va intra în discuţie planul de intervenţie pe zone. Din acel moment, Ecosal va avea ca atribuţie curăţarea cartierelor Traian Nord, Arcaşilor, Ştefan cel Mare, având ca limite străzile Ștefan cel Mare, Arcaşilor, Traian şi Tunelului, reunite în Zona 6.

Chiar dacă şi-a asumat să intervină doar în prima fază pentru a împrăştia sare şi material antiderapant, apoi doar în Zona 6, Serviciul Public Ecosal tot nu are echipamente îndeajuns, motiv pentru care a scos la licitaţie închirierea de utilaje cu şofer. Societatea va închiria autocamioane cu lamă şi sărăriţă, sărăriţe, autobasculante, buldoexcavatoare şi bobcaturi, contra sumei de 1,5 milioane de lei. În această sumă sunt cuprinse un maxim de 33 de utilaje. Prin contract, Tancrad se obligă să furnizeze la nevoie un număr de şapte autocamioane cu lamă şi sărăriţă, trei sărăriţe şi 20 de autobasculante. Citadina ‘98 s-a obligat totodată să furnizeze, la nevoie, zece buldoexcavatoare şi trei bobcaturi. Potrivit caietului de sarcini, ofertanţii participanţi la procedură sunt obligaţi să deţină (indiferent forma de proprietate) numărul maxim de vehicule pentru fiecare lot prezentat în caietul de sarcini. Astfel, chiar dacă Galaţiul nu va fi îngropat în zăpadă ca anul trecut, firmele care s-au înscris la licitaţie şi au câştigat trebuie să fie în măsură să pună la dispoziţie utilajele respective.

SOLUŢIE gălăţeană pentru PĂSTRAREA LOCULUI DE PARCARE printre nămeţi

Citit 3581 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.