AMENZI şi ALIMENTE CONFISCATE de către DSP Galaţi, în urma CONTROALELOR din ultimele săptămâni

AMENZI şi ALIMENTE CONFISCATE de către DSP Galaţi, în urma CONTROALELOR din ultimele săptămâni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au desfăşurat, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, o serie de controale privind verificarea condiţiilor igienico-sanitare în cazul firmelor care vând sau prepară produse alimentare.

Echipele de control ale DSP Galaţi au verificat, pe 28 noiembrie, doi agenţi economici care desfăşurau activităţi de alimentaţie publică şi opt agenţi economici care vindeau alimente deja ambalate. Controlul a fost unul mixt, la acţiune participând şi inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi, precum şi comisari ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi. Au fost vizate doar magazinele sau tarabele amenajate cu ocazia Serbărilor Galaţiului pe platforma Shopping City Mall. "Nu s-au constatat deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestor puncte de lucru. Referitor la starea de sănătate a personalului care deservea aceste unităţi, menţionăm că aceştia au prezentat fişe medicale de aptitudini care atestau că pot lucra în sectorul alimentar", se arată într-un document al DSP Galaţi.

Amenzi şi avertismente

Un alt control mixt al DSP şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi a fost desfăşurat pe 10 decembrie, pe tot cuprinsul judeţului. În cadrul acţiunii a fost verificată respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare de către agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică. Au fost controlate 35 de firme şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, din care trei amenzi, în valoare totală de 1.200 lei, şi un avertisment. "De asemenea, au fost verificate 74 de unităţi care desfăşoară activităţi de comerţ cu produse alimentare şi, pentru deficienţele constatate, au fost aplicate trei amenzi, în valoare totală de 1.800 de lei, şi trei sancţiuni cu avertisment", mai este specificat în documentul menţionat.

Aproape o tonă de brânză, confiscată

Inspectorii DSP l-au verificat şi pe un producător de brânzeturi, în urma controlului fiind găsite 850 de kilograme de brânză cu termen de valabilitate depăşit. Amenda a fost de 1.000 de lei, iar brânza expirată a fost confiscată. "Menţionăm că în această perioada s-au efectuat controale igienico-sanitare şi pe alte domenii de activitate. Astfel, s-au verificat 36 de unităţi sanitare, şase unităţi de învăţământ, 35 de unităţi de înfrumuseţare şi şase unităţi de desfacere a produselor cosmetice. S-au realizat 76 de controale pe produse biocide şi 70 controale de verificare a respectării legislaţiei în vigoare privind fumatul în spaţiile publice. Cu această ocazie au fost aplicate patru sancţiuni cu amendă, în conformitate cu Legea 349/2002", a precizat dr. Liliana Moise, directorul executiv al DSP Galaţi.

Instituţiile menţionate nu au făcut publice şi denumirile firmelor unde au fost găsite nereguli.

Citit 2515 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2015 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.