PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIA GALAŢIULUI - Patru medalii internaţionale la matematică într-un singur an

PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIA GALAŢIULUI - Patru medalii internaţionale la matematică într-un singur an
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Simona Diaconu şi Andrei Bogdan Puiu sunt cei doi elevi gălăţeni au adus Galaţiului o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la matematică


În 2015, s-a scris istorie în matematică gălăţeană. Chiar dacă medalii internaţionale la matematică au mai fost cucerite şi în alţi ani, este totuşi prima dată când doi elevi din judeţul nostru au adus întâi două premii la Balcaniada de Matematică şi apoi alte două la Olimpiada Internaţională de Matematică (OIM).

Tecuceanca Simona Diaconu este singura româncă ce a primit anul acesta medalia de aur la OIM, competiţie care s-a desfăşurat în Thailanda. Performanţa ei a fost secondată de Andrei Bogdan Puiu, care deşi este cel mai mic din lotul României, a cucerit o medalie de bronz.

Simona Diaconu a mai câştigat anul acesta şi argint la Balcaniadă, iar Andrei Puiu - o medalie de bronz la aceeaşi competiţie.

În plus, este prima dată când în lotul care a reprezentat România la concursurile internaţionale de matematică s-au calificat doi gălăţeni. Cu alte cuvinte, doi dintre cei cinci cei mai buni elevi din ţară la matematică pe anul 2015 sunt din judeţul nostru. 

Cine sunt geniile matematicii gălăţene

Simona Diaconu, fostă gimnazistă a Colegiului "Spiru Haret" din Tecuci, a absolvit anul acesta Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde a fost bursieră din clasa a IX-a. În prezent, tânăra studiază matematica la Princeton, una dintre cele mai bine cotate universităţi din SUA şi din lume. De-a lungul carierei ei de elevă a câştigat o colecţie bogată de premii la competiţii internaţionale, printre care se numără trei medalii de aur la Olimpiada Europeană pentru Fete, alte două medalii de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi la Balcaniada Seniorilor din 2013, iar anul trecut a luat medalie de argint la Internaţionala de Matematică din Africa de Sud.

Fosta elevă de la Colegiul „Spiru Haret” din Tecuci a obţinut medalii de argint la Balcaniada Juniorilor încă de pe băncile şcolii gimnaziale, în 2010 şi 2011.

Andrei Bogdan Puiu, absolvent de CNVA, a obţinut şi el foarte multe premii şi medalii naţionale. Medalia de bronz de la OIM a primit-o anul acesta chiar de ziua lui, pe 14 iulie, când a împlinit 16 ani. El este cel mai tânăr elev român care a fost admis la o universitate de prestigiu din Marea Britanie. Deşi îl despart doi ani de vârsta majoratului, vârstă la care sunt aproape toţi studenţii din primul an de facultate, el studiază în prezent la Imperial College of London.

2015 - UN AN AL PERFORMANŢELOR - 91 de distincţii şi medalii la olimpiadele naţionale, primite de elevii gălăţeni. PENTRU DETALII, CLICK AICI

În foto, Simona Diaconu, Andrei Bogdan Puiu

Citit 6213 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.