UPDATE - AVARIE CET/ Furnizarea de căldură și apă caldă a fost RELUATĂ
Foto: Foto Corina Dobre

UPDATE - AVARIE CET/ Furnizarea de căldură și apă caldă a fost RELUATĂ
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, ora 20,30: Furnizarea de căldură și apă caldă pentru cele 520 de apartamente a fost reluată, iar în acest moment toate cele cinci puncte termice au fost redeschise, ne-au declarat reprezentanții Calorgal. „După umplerea instalațiilor, odată cu revenirea la parametri optimi, începând cu ora 19,00, au fost pornite, pe rând, cele cinci puncte termice, ultimul dintre acestea fiind redeschis în jurul orei 20,30”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.


Sute de apartamente NU mai primesc APĂ CALDĂ şi CĂLDURĂ

Peste 500 de apartamente din centrul oraşului şi zona Pieţei Centrale, dar şi sediul Primăriei, nu mai primesc apă caldă şi căldură, în acest moment, din cauza unei noi avarii înregistrate la o conductă ce aparţine Electrocentrale (CET), aflată pe strada Traian, în apropierea pieţei.

Dorin Ciobotaru, directorul tehnic al CET, ne-a declarat că problema va fi remediată până în ora 17,00, astfel că în această seară gălăţenii care locuiesc în zonă vor putea beneficia, din nou, de căldură şi apă caldă menajeră.

Potrivit Calorgal, din cauza avariei, cinci puncte termice sunt închise. Acestea deservesc 42 de scări de bloc, cu 520 de apartamente branşate la sistemul public de termoficare, dar şi câteva unităţi de învăţământ (dar care sunt închise datorită vacanţei), precum şi sediul Primăriei Galaţi.

După Anul Nou, se va interveni, din nou, pe Bălcescu

Avariile la magistralele Electrocentrale, vechi de zeci de ani şi care nu au mai beneficiat de reabilitări şi modernizări, la fel ca şi cele ale Calorgal, se vor ţine lanţ, cel mai probabil, şi în anul ce va urma. În acest moment, conform unor angajaţi ai CET, avarii sunt înregistrate şi la conducta care traversează strada Bălcescu, unde se poate vedea, în mai multe puncte, cu ochiul liber, aburul emanat de gurile de canalizare. Conform directorului tehnic al Electrocentrale, în zonă se va interveni, din nou, pentru remediere, la începutul anului viitor. „Pe Bălcescu, după cum ştiţi, s-a eliminat, o primă avarie, în zona ASE. După sărbători urmează să intervenim pentru a rezolva şi problemele din celelalte puncte”, ne-a spus Dorin Ciobotaru.

 

Citit 5269 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.