AFACERI IMOBILIARE/ Ce terenuri mai VINDE PRIMĂRIA Galaţi
Foto: Foto Marius Negri

AFACERI IMOBILIARE/ Ce terenuri mai VINDE PRIMĂRIA Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Peste 75.000 de euro va încasa bugetul local al oraşului de pe urma a trei vânzări de terenuri, aprobate la ultima şedinţă de Consiliu Local din 2015


Trei dintre vânzările de terenuri care, la şedinţa Consiliului Local de la finele lunii octombrie, s-au împotmolit la vot au fost aprobate, fără comentarii, la ultima întrunire ordinară a aleşilor din 2015. Printre tranzacţiile aprobate nu se află, însă, şi suprafaţa 408,10 mp, situată pe strada Saturn nr. 1 D, cerută de Roxana Elena Marosy, fiica senatorului Eugen Durbacă, în numele SC Derec 1 SRL. Iată însă ce suprafeţe vor fi vândute.

Terenul blocului construit de Melcret

Cel mai mare dintre terenurile vândute are 317 mp şi este situat sub ansamblul rezidenţial de pe strada Tecuci nr. 157. Potrivit documentelor care însoţesc proiectul adoptat, cererea de cumpărare a fost depusă în iulie 2015 de subscrisele Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL şi LD Expert Grup IPURL Huşi, în calitate de lichidatori ai debitorului SC Melcret AT SRL Galaţi. Potrivit documentelor, firmele solicită cumpărarea terenului în vederea "intabulării construcţiei realizate pe terenul concesionat şi obţinerea de fonduri prin lichidarea unor active din patrimoniul debitoarei Melcret şi apoi distribuirea acestora către creditori". Primăria Galaţi este înscrisă şi ea la masa credală cu suma de 1.415.784 de lei, deci avea încă din luna octombrie tot interesul ca terenul să se vândă! Preţul de vânzare este de 158 euro/mp, fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de vânzare-cumpărare.

Un teren pe strada Bălcescu

Dacă în octombrie aleşii s-au abţinut, acum au fost de acord cu vânzarea terenului de 73,06 mp, situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 13, la preţul de 191euro/mp, fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de vânzare-cumpărare. Solicitarea este depusă de soţii Ion şi Valentina Grecu, care au cerut în septembrie 2014 vânzarea terenului aferent construcţiilor proprietate, dar au şi o sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă prin care Primăria este obligată să le vândă suprafaţa respectivă!

Preţ controversat

Aleşii au votat şi vânzarea unui teren în suprafaţă de 55 metri pătraţi, situat pe strada General Alexandru Cernat nr. 17. Potrivit documentelor, terenul este închiriat cu destinaţia curte/grădină adiacent proprietăţii dobândite prin cumpărare, în 2005, de către Marius Sorin Dimachi. La şedinţa din octombrie, primarul Marius Stan i-a rugat pe consilieri să fie de acord cu retragerea proiectului de pe ordinea de zi, pentru că preţul propus i s-a părut prea mare: "E un preţ stabilit care blochează pe oricine. Nu ştiu care au fost criteriile, cine a fost evaluatorul, pentru că am vândut în zonă cu 40-50 de euro şi acum e 298 euro/mp, fără TVA, pe un teren în curtea omului", a spus Stan. Vânzarea s-a aprobat acum la preţul de 199 euro/ mp fără TVA. Cheltuielile ocazionate de încheierea contractelor de vânzare-cumpărare vor fi suportate de către cumpărători.

Citit 5357 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.