PNL şi-a lansat CANDIDAŢII pentru PRIMĂRIE. Nicuşor Ciumacenco: „Împreună putem să renaştem” (FOTO)
Foto: Foto Corina Dobre

PNL şi-a lansat CANDIDAŢII pentru PRIMĂRIE. Nicuşor Ciumacenco: „Împreună putem să renaştem” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Liberalii gălăţeni şi-au lansat, vineri seară, în prezenţa liderilor naţionali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la Sala Sporturilor, candidaţii pentru fotoliul de primar al municipiilor Galaţi şi Tecuci, dar şi al mai multor comune. La start s-au aliniat 58 dintre cei 65 de aspiranţi, după cum a precizat senatorul Vasile Blaga, înainte de ceremonie şi, aşa cum era de aşteptat, cei aclamaţi cu adevărat de liberalii din sală au fost Nicuşor Ciumacenco, principalul contracandidat al primarului Marius Stan, la acest moment, şi Gerhardt Daniel Ţuchel, primarul în funcţie al municipiului Tecuci.

În timp ce Daniel Ţuchel le-a vorbit liberalilor despre profesionalism în administraţie şi progres pe termen lung, precizând că „doar politicile liberale aplicate în administraţia publică locală pot răspunde nevoilor reale ale comunităţilor noastre”, Nicuşor Ciumacenco le-a propus liberalilor „alungarea dăunătorilor” şi o schimbare a administraţiei, afirmând totodată că „împreună putem să renaştem”.

„Am în mână o hartă a Europei de Est de la 1550. A fost publicată în urmă cu aproape 500 de ani, era prima descriere a lumii făcută de un german şi reprezenta una dintre cele mai importante lucrări ştiinţifice ale renaşterii europene. Pe această hartă sunt şi 20 de localităţi din spaţiul românesc. Nu veţi găsi pe hartă Bucureşti, Iaşi, Timişoara, în schimb o să găsiţi pe hartă Galaţiul. În cea mai importantă lucrare a Evului Mediu, Galaţiul era la loc de frunte. Nu trebuie să uităm un lucru important: facem parte dintr-o zonă plină de istorie, aici au fost descoperite mormântul primului creştin daco-roman şi un tezaur de monede bizantine din argint. Dar Galaţiul nu a fost important numai în Evul Mediu, ci şi în istoria recentă (…) Am vorbit atât de mult despre trecut, pentru că îmi este greu să vorbesc despre prezent. În ultimii 25 de ani, Galaţiul a pierdut peste 70.000 de locuitori, peste 30.000 de gălăţeni, în plin secol XXI, stau în case neîncălzite, fără apă rece şi fără apă caldă. Condiţiile au început să fie primitive în Galaţi, locuinţele noastre au ajuns să fie adevărate focare de infecţie, Galaţiul a ajuns să fie neprimitor cu oamenii, în schimb să fie o casă foarte bună pentru hoardele de maidanezi”, a afirmat, printre altele, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL, prezentat drept „primarul din 6 iunie 2016”, de către deputatul Victor Paul Dobre.

Semnele care prevestesc succesul, în viziunea PNL

După ce a ţinut să anunţe că adversarul PNL este PSD şi că restul formaţiunilor de pe scena politică „intră la şi alţii”, senatorul Vasile Blaga a afirmat că „în Galaţi a fost pentru prima dată când Klaus Iohannis a spus: aici sunt porţile Moldovei şi de aici încep câştigarea Preşedinţiei. Şi aşa a fost”.

În ton cu acesta a fost şi cel de-al doilea copreşedinte al PNL la nivel naţional, Alina Gorghiu, care a povestit că a greşit drumul către Galaţi, mergând prin Şendreni, deşi ar fi trebuit să ajungă în oraş pe dig, unde era aşteptată, incident interpretat ca fiind un semnal pozitiv. „Domnul preşedinte Dobre mi-a spus: e cel mai bun semn dacă ai greşit drumul. Şi Iohannis, când a venit ultima dată aici, a greşit drumul şi am câştigat alegerile”.

Liberalii au PREMIAT perfomanţa, la cea de-a XXII-a Gală a PNL. Pentru a afla cine sunt gălăţenii care au primit distincţii. CLICK AICI

PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI, CLICK AICI

Citit 9197 ori Ultima modificare Luni, 25 Ianuarie 2016 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.