MINORE OBLIGATE de doi constănţeni să se PROSTITUEZE în trei judeţe

MINORE OBLIGATE de doi constănţeni să se PROSTITUEZE în trei judeţe
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi l-au reţinut pentru 24 de ore pe constănţeanul Cosmin Cercel, în vârstă de 34 de ani, acesta fiind acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de trafic de minori şi trei infracţiuni de proxenetism. În acelaşi dosar, procurorii au reţinut-o, pe 25 ianuarie, şi pe concubina lui Cercel, Emanuela Dumitraşcu, în vârstă de 21 de ani, acuzată de aceleaşi fapte.

Conform unui comunicat al DIICOT Galaţi, cei doi, în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016, au recrutat, transportat, adăpostit şi primit două victime minore, una în vârstă de 14 ani, iar cealaltă în vârstă de 14 ani şi două luni, pe care, le-au obligat să se prostitueze.

„Prin inducere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în locaţii de pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, publicând, în vederea atragerii clienţilor, anunţuri pe diferite unor site-uri de escorte”, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii susţin că aceasta nu a fost prima dată când cei doi au racolat fete pentru a le obliga să se prostitueze. Ei au mai determinat şi ajutat alte trei persoane, dintre care una minoră, să practice prostituţie, în perioada octombrie 2015 - ianuarie 2016. În urma acestor acţiuni, cei doi au obţinut  importante foloase materiale.

La solicitarea procurorilor DIICOT, magistraţii Tribunalului Galaţi au emis un mandat de arestare preventivă pe numele Emanuelei Dumitraşcu încă de pe data de 25 ianuarie. Decizia Tribunalului a rămas definitivă după ce contestaţia formulată de constănţeancă a fost respinsă de Curtea de Apel Galaţi.

Tot în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi va ajunge şi Cosmin Cercel, acesta fiind propus la arestare pentru 30 de zile. Urmează ca magistraţii să decidă dacă şi el va ajunge sau nu după gratii.

Activităţile de urmărire penală din acest dosar au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, cu sprijinul celor de la Direcţia Operaţiuni Speciale, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea.

Citit 4590 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2016 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.