Pentru consumatorii casnici din Galaţi, un nou CONCURENT pe piaţa ENERGIEI ELECTRICE. AFLĂ cum SCHIMBI furnizorul

Pentru consumatorii casnici din Galaţi, un nou CONCURENT pe piaţa ENERGIEI ELECTRICE. AFLĂ cum SCHIMBI furnizorul
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

* Iată care sunt tarifele și cine va beneficia de reduceri


Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de cablu tv şi internet din România, RDS-RCS, a prezentat oficial oferta pentru cel mai nou serviciu al său, energia electrică, care este acum disponibilă şi pentru consumatorii casnici, nu doar pentru clienţii din clasa business.

Digi Energy, pentru că aşa se cheamă serviciul, vinde consumatorilor casnici energie electrică la un preţ de 165 de lei MWh, fără TVA, la care se adaugă taxele şi tarifele reglementate de Autoritatea de Reglementare în Energie: tarifele de transport, distribuţie, serviciile de sistem, taxa pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, contravaloarea certificatelor verzi şi acciză. Practic, preţul final pentru un kilowatt-oră este 0,45 lei cu tot cu TVA şi taxele enumerate mai sus, o reducere cu aproximativ 20 de bani faţă de preţul practicat de Electrica, care taxează kilowattul-oră cu aproximativ 65 de bani.

Reduceri pentru clienţii existenţi şi pentru pensionari

Preţul de 0,45 lei pentru un Kwh este valabil, însă, numai pentru clienţii noi ai RCS-RDS. Clienţii care beneficiază deja de un abonament de cablu tv şi internet vor plăti mai puţin cu circa 9 bani pe Kwh, ceea ce la un consum lunar de 200 Kwh înseamnă o reducere de 20 de lei în plata facturii, de la 90 la 72 de lei.

Pensionarii beneficiază de reduceri şi mai mari, de aproximativ 12 bani pe Kwh, ceea ce înseamnă că reducerea finală va fi de 24 de lei pe lună, la un consum de 200 Kwh.

La aceste valori se adaugă, lunar, taxa radio, în cuantum de 2,5 lei pentru fiecare familie.

Cum schimbi furnizorul de energie electrică

Serviciile Digi Energy pot fi contractate prin depunerea şi semnarea unui set de documente, printre care o cerere de încheiere a contractului de furnizare energie electrică, o copie a certificatului de racordare, o copie a actului de identitate a titularului de contract, dar şi o copie completă a ultimei facturi pentru energie electrică emisă de furnizorul actual, precum şi dovada dreptului asupra spaţiului care reprezintă locul de consum.

De asemenea, este necesară o notificare privind schimbarea furnizorului, care se semnează de titularul contractului încheiat cu actualul furnizor, către care se şi transmite, cu minim 21 de zile anterior datei prevăzute pentru intrarea în vigoare a contractului de furnizare încheiat cu RCS-RDS. Mai multe detalii despre procedură sunt disponibile pe site-ul companiei, la secţiunea Digi Energy.

RCS&RDS a intrat pe piaţa energiei la sfârşitul anului 2012.

Citit 13468 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.