Reacţii după articolul „Vieţii libere”/ Asociaţia 850 va fi verificată la sânge de experţi

Reacţii după articolul „Vieţii libere”/ Asociaţia 850 va fi verificată la sânge de experţi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Veste bună pentru gălăţenii din Micro 39B! În urma articolului „Vieţii libere” de ieri, intitulat „Şi cu banii luaţi, şi cu apa tăiată”. Cum au rămas mii de gălăţeni fără strop de apă rece în case”, Primăria s-a autosesizat şi va dispune o serie de controale la Asociaţia de proprietari nr. 850. Ba mai mult, reprezentanţii municipalităţii ne-au declarat că situaţia financiar-contabilă a asociaţiei, care are în componenţă şi apartamente ale căror proprietar este Primăria, va fi supusă unei expertize de specialitate. „Primăria municipiului Galaţi va trimite o echipă de inspectori care va verifica situaţia existentă în cadrul asociaţiei de proprietari 850, în condiţiile legii. Situaţia financiar-contabilă a asociaţiei respective va fi pusă pe lista de priorităţi pentru efectuarea unei expertize de specialitate de către CECCAR, în baza protocolului încheiat între municipiul Galaţi şi Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România”, ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei. 

Ba mai mult, în luna octombrie a anului 2014, „Viaţa liberă” preciza, într-un articol, că pe masa procurorilor există deja un dosar penal care vizează Asociaţia nr. 850, în urma unei sesizări a Apaterm, care avea de recuperat de la aceasta peste trei milioane de lei.

Reamintim că sute de apartamente din Micro 39 B au rămas fără apă rece, de săptămâna trecută, din cauza neglijenţei conducerii asociaţiei de proprietari, dar şi a datoriilor uriaşe, de peste 1,3 milioane de lei pe care aceasta le înregistrează către Apă Canal. Aşa se face că mii de gălăţeni, bun platnici şi datornici laolaltă, din cadrul Asociaţiei nr. 850, sunt nevoiţi acum să se aprovizioneze de la cisternă şi să care apă rece cu bidoanele pentru traiul de zi cu zi. Decizia Apă Canal de a blinda reţelele care alimentează cele peste 400 de apartamente a generat un întreg scandal, în condiţiile în care unii dintre cei care locuiesc acolo îşi puseseră la punct branşamente la nivel de scară, crezând că astfel nu vor risca să mai rămână fără apă rece. Numai că… surpriză: plăţile către Apă Canal au continuat să se facă prin intermediul asociaţiei de proprietari, iar sumele direcţionate către operatorul de apă rece şi canalizare au fost infime, în comparaţie cu valoarea facturilor.

Rămâne de văzut ce vor descoperi inspectorii Primăriei şi experţii contabili.      

 „Şi cu banii luaţi, şi cu apa tăiată”

Citit 5867 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.