Disputa în problema câinilor maidanezi continuă/ Primarul îi cere demisia de onoare directorului Ecosal

Disputa în problema câinilor maidanezi continuă/ Primarul îi cere demisia de onoare directorului Ecosal
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Controvesrele iscate între Primăria Galaţi şi Serviciul Public Ecosal, în urma cazului copilului muşcat de un câine maidanez în 2013, sunt departe de a se termina.

După ce, joi, directorul Ecosal a susţinut, într-o conferinţă de presă, că este doar un executant şi că, de fapt, responsabilitatea este în curtea Primăriei, ieri a venit rândul primarului Marius Stan să facă declaraţii de presă.

Astfel, după ce responsabilitatea a fost aruncată din nou în curtea Ecosal, edilul Galaţiului i-a cerut demisia de onoare lui Ionuţ Pucheanu. Stan a sustinut faptul că directorul Ecosal ar fi trebuit să vină cu proiecte şi strategii astfel încât să rezolve problema câinilor fără stăpân. „În Galaţi, în exclusivitate, de gestionarea câinilor făsă stăpân se ocupă Ecosal. Se ocupă de când a fost înfiinţat acest serviciu. Mai mult, în 2014, prin hotărâre a Consiliului Local, am înfiinţat un serviciu special pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Văd că se încearcă, şi domnul director de la Ecosal încearcă, să paseze acest subiect Primăriei. Cred că este absurd să-i ceri primarului să strângă şi câini, să taie şi copaci, să facă şi curăţenie prin interiorul cartierelor. Este absurd", a declarat Marius Stan.

Campanie în timpul programului

Nemulţumit de faptul că directorul Ecosal a pasat responsabilitatea în curtea Primăriei, Marius Stan a ţinut să explice faptul că, deşi l-a susţinut pe Pucheanu, îi cere acum demisia de onoare, pentru că face campanie electorală în timpul serviciului.

"Este un director tânăr, păcat că politica îl învaţă să-şi piardă din onestitate. Eu cred că am avut şi eu un rol, cât de cât, în susţinerea lui în activitatea pe care a avut-o. Când vii şi dai cu noroi în cel care ţi-a dat un sprijin în viaţă, demonstrezi că încă eşti copil, un copil necopt, care nu ştii încă ce vrei de la viaţă. Şi aici vreau să punctez un lucru, care cred eu este esenţial, în momentul în care omul politic Pucheanu şi-a asumat candidatura la Primărie, din momentul acela, decenţa, moralitatea îi indica să iasă din sistemul în care lucrează. Moral este, în primul rând, să ai educaţia să nu-l critici pe cel care, până la urmă, îţi dă un salariu. Că de aici, din administraţia publică, îşi ia salariul. Şi cred că este o incompatibilitate, cel puţin morală, între poziţia asumată de candidat şi cea de director la Ecosal. Eu îi sugerez, deocamdată îi sugerez, să îşi prezinte demisia. Aşa mi se pare demn şi moral", a explicat primarul, care a ţinut să sublineieze că este mai dificil să demiţi un funcţionar public.

Întrebat despre numirea unui reprezentant al primarului, care să decidă ce se întâmplă cu câinii fără stăpn, Marius Stan a explicat că o astfel de persoană decide doar dacă maidanezii sunt sau nu eutanasiaţi, dar că strategii de capturare şi de adăpostire ar trebui să găsească Ecosalul.

În timp ce Stan şi Pucheanu se luptă în declaraţii politice, conform sentinţei judecătoreşti pronunţate la Iaşi, municipalitatea trebuie să plătească, din bani publici, 10.000 de euro familiei al cărei copil a fost muşcat de maidanezii de pe străzile oraşului.        

Citit 7771 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.