CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ, doar până pe 25 martie. ANUNȚ Electrocentrale

CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ, doar până pe 25 martie. ANUNȚ Electrocentrale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţenii vor mai primi căldură şi apă caldă doar până pe data de 25 martie, a anunţat, ieri, administratorul special al Electrocentrale (CET), Sinan Mustafa. Acesta a afirmat că Adunarea Creditorilor (Romgaz şi Transgaz) a decis că Electrocentrale mai poate produce agent termic bazat pe gaz metan şi păcură doar până la data respectivă, iar pentru ca oraşul să nu rămână, din nou, fără apă caldă, va trebui ca autorităţile şi CET să implementeze, în doar câteva zile, soluţia bazată pe aburul industrial preluat de la ArcelorMittal Galaţi.

"Aceasta ne obligă pe toţi cei implicaţi în sistem să urgentăm cât putem de mult implementarea soluţiei bazate pe aburul industrial furnizat de Combinat, altă soluţie neexistând în acest moment. Îmi doresc foarte tare ca toate eforturile făcute până acum să nu rămână fără continuitate în funcţionarea sistemului centralizat de termoficare şi sper să ajungem la un consens cu municipalitatea în ceea ce priveşte implementarea soluţiei bazate pe abur, care ulterior să fie aprobată şi de creditorii societăţii noastre", a anunţat administratorul special al CET.

Reamintim că Romgaz şi Transgaz au impus Electrocentrale, pe fondul pierderilor înregistrate din activitatea de producere de energie electrică, dar şi din cauza datoriilor nerecuperate de la Apaterm, să treacă pe soluţia producerii de agent termic pe baza aburului de la ArcelorMittal începând de pe data de 19 martie, însă ieri au aprobat prelungirea activităţii societăţii în condiţiile actuale.

Ce se va întâmpla după data de 25 martie rămâne de văzut, deoarece negocierile dintre autorităţi, Calorgal şi CET nu s-au încheiat nici acum.        

Citit 3444 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.