APĂ CALDĂ şi CĂLDURĂ, până la sfârșitul lunii martie. Pentru viitor, se aşteaptă decizia Consiliului Local Galați

APĂ CALDĂ şi CĂLDURĂ, până la sfârșitul lunii martie. Pentru viitor, se aşteaptă decizia Consiliului Local Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţenii nu vor rămâne, de astăzi, 26 martie, fără apă caldă şi căldură în sistem centralizat. Conducerea Electrocentrale a anunţat, ieri, că societatea va continua să producă şi să furnizeze agent termic, până la data de 31 martie, după ce creditorul său majoritar, Romgaz SA Mediaş, a acceptat ca CET să mai poată funcţiona în condiţiile actuale până la finele lunii martie, urmând ca, de la începutul lunii aprilie, apa caldă menajeră să fie produsă prin procesarea aburului industrial furnizat de ArcelorMittal. Asta, bineînţeles, doar în condiţiile în care aleşii locali, aşa cum v-am mai informat, nu se vor opune acestei soluţii şi vor decide să voteze „pentru”.

„Această decizie a fost extrem de greu de obţinut şi sper ca toate aceste eforturi de menţinere funcţională a sistemului centralizat să fie îmbrăţişate şi de consilierii locali, prin adoptarea unei decizii favorabile privind funcţionarea sistemului şi în perioada verii, pe baza aburului industrial furnizat de Combinat. În acest moment, din păcate, nu există o decizie în acest sens. Înţeleg că pe data de 31 martie va fi o nouă şedinţă de Consiliu Local în care se va dezbate, sper pentru ultima dată, adoptarea unei astfel de decizii. Este clar pentru toată lumea că, dacă dezbaterea se va ţine pe data de 31 martie, implementarea, în caz de vot favorabil, nu se va putea face imediat, respectiv la data de 1 aprilie”, a afirmat Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

Reamintim că Adunarea Creditorilor Electrocentrale a impus CET să mai funcţioneze pe combustibil bazat pe gaz metan şi păcură până pe data de 19 martie. Ulterior, aceştia au revenit asupra deciziei şi au prelungit termenul până pe 25 martie (inclusiv), astfel încât municipalitatea şi Electrocentrale să poată negocia şi să convină asupra costurilor şi condiţiilor privind furnizarea de apă caldă în perioada aprilie - octombrie. Cum şedinţa Consiliului Local, în cadrul căreia va fi dezbătut acest subiect, a fost programată săptămâna viitoare, Romgaz, care, în acest sezon rece, a livrat combustibil pentru producerea agentului termic doar cu plata în avans de către municipalitate, iar autorităţile locale au achitat pentru întreaga lună, a revenit, încă o dată, asupra deciziei. Sursa foto: Getty Images

Citit 3893 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2016 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.