Ce se întâmplă anul acesta la FESTIVALUL SCRUMBIEI

Ce se întâmplă anul acesta la FESTIVALUL SCRUMBIEI
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Tradiţionalul Festival al Scrumbiei a ajuns la cea de-a XV-a ediţie. Duminică, 24 aprilie, de Florii, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona „Foişor”, vor începe activităţile dedicate gălăţenilor.

Se va organiza o competiţie de îndemânare pescărească, care va înlocui tradiţionalul concurs de pescuit, din cauza perioadei de prohibiţie. În aceeaşi zonă, vor fi deschise expoziţii de bărci, scule pescăreşti tradiţionale, lansete şi trofee pescăreşti.

Se va desfăşura şi un concurs de gătit peşte şi preparate tradiţionale din peşte. Totodată, câteva ONG-uri vor organiza o serie de evenimente caritabile, oferindu-le gălăţenilor posibilitatea de a fi generoşi în zi de sărbătoare.

Câţiva dintre cei care vor asigura voia bună sunt Fanfara „Valurile Dunării”, talentaţii membri ai Corului „Allegria”, dirijat de profesoara Silvia Niţă şi Ansamblul „Doina Covurluiului”.

Programul complet al festivalului va fi publicat în ediția tipărită a ziarului din 23 aprilie. Vă așteptăm la chioșcurile ”Vieții libere”!

Citit 11389 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.