Unde puteţi face GRĂTAR de 1 Mai fără a lua amendă

Unde puteţi face GRĂTAR de 1 Mai fără a lua amendă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii au la dispoziţie, şi în acest an, doar cinci zone special amenajate pentru activităţi de picnic. Este vorba de lacul Vânători, de amenajarea şi baza de pescuit Zătun, de pădurea Gârboavele, de plaja Brateş şi de zona "La Salcâmi". În aceste zone sunt amenajate locuri speciale pentru aprinderea focului, pichete pentru stingerea eventualelor incendii, containere pentru deşeuri, precum şi toalete ecologice.

"Menţionez că plaja Dunărea, aflată în administrarea SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi, este închisă din august 2014. În municipiul Tecuci şi în restul localităţilor din judeţ nu există nicio zonă special amenajată pentru picnic, în perioada sărbătorilor pascale. Considerăm că în municipiul şi în judeţul Galaţi numărul spaţiilor special amenajate pentru desfăşurarea activităţii de picnic este total insuficient", a precizat Marian Daniel Mocanu, comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu.

Legea picnicului (Legea nr. 54/2012) prevede amenzi cuprinse între 100 de lei şi 5.000 de lei atât pentru administratorii zonelor special amenajate pentru picnic, cât şi pentru persoanele fizice care o încalcă.

Citit 8301 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.