COPIL de trei ani, PIERDUT în Vrancea, găsit de echipajul de pe elicopterul SMURD Galați
Foto: Sursa foto: SMURD Galaţi

COPIL de trei ani, PIERDUT în Vrancea, găsit de echipajul de pe elicopterul SMURD Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Operaţiune de salvare terminată cu succes cu ajutorul echipajului de pe elicopterul SMURD Galaţi. Salvatorii gălăţeni au fost solicitaţi pentru a acorda sprijin autorităţilor din Vrancea, care participau la o misiune de căutare a unui copil în vârstă de trei ani pirdut în pădure. Micuţul, care se afla cu mama sa la cules de ciuperci, s-a rătăcit. Mama copilului a dat alerta după ce a încercat, fără succes, să îl găsească.

 

Echipajul aeromedical al elicopterului SMURD Galaţi a readus speranţa pe chipul unei famiilii din Vrancea, dar şi a autorităţilor de acolo.

După alte minute de căutări rămase tot fără succes, autorităţile din Vrancea au cerut ajutorul colegilor de la SMURD Galaşi, aceştia ajungând în zonă cu elicopterul. Echipajul, format din pilotul Radu Lespezanu, copilotul Cătălin Ungureanu, dr. Ştefan Liviu Călin şi asistenta Victoriţa Stănescu, au reuşit să îl găsească pe micuţ. Aceştia povestesc faptul că au pornit sirena de pe elicopter, iar acest lucru l-a determinat pe micuţ să iasă de la stâna la care se adăpostise.

„Copilul era în zona unei stâne, la circa 10 kilometri distanţă de locul în care s-a declarat că s-a pierdut. Ajunsese la stână cam de două ore, cei de acolo i-au dat un colţ de pâine, în timp ce jandarmeria şi toată lumea îl căutau”, a povestit Radu Lespezanu, pilotul elicopterului SMURD.

Copilul a fost consultat de cadrele medicale de pe elicopter. „Era în stare bună, conştient, cooperant, nu era speriat”, ne-a explicat Liviu Ştefan Călin, medic UPU-SMURD Galaţi.

Băieţelul a fost dus apoi la părinţii săi, care şi-au găsit liniştea după ore bune de căutări disperate.

Citit 7435 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.