MODERNIZARE de 11,9 milioane de lei pentru ȘAPTE STRĂZI din Galați

MODERNIZARE de 11,9 milioane de lei pentru ȘAPTE STRĂZI din Galați
Evaluaţi acest articol
(78 voturi)

Îngropate fie în praf, fie în noroi, străzile Nămoloasa, Caşin, Caraiman, Braşov, Prunari, Predeal, au intrat, în sfârşit, în civilizaţie, graţie unei modernizări care a costat 5.853.395 de lei cu TVA. Recepţia lucrărilor executate de către firma Rovis Lider SRL a avut loc ieri, iar Primăria municipiului Galaţi s-a declarat mulţumită şi de calitatea lucrărilor, şi de faptul că ele s-au finalizat cu două luni mai devreme.

Lungimea totală a străzilor este 2.094 de metri liniari. Pe lângă carosabil şi trotuare, s-au executat reţele de apă şi de canalizare.

Mulţumiţi sunt şi gălăţenii din această zonă, pentru că nu mai sunt nevoiţi să încalţe cizmele de cauciuc atunci când plouă: „Un picior în scoteam din nămol, unul îl băgam. Acum pot să port sandale sau papuci şi trec cu plăcere pe aici”, ne-a declarat o locatară a zonei.

Tot ieri a avut loc şi recepţia lucrărilor de modernizare a străzii Rizer, care, până acum, nu avea canalizare, iar asfaltul, acolo unde exista, era vechi şi uzat. Aici lucrările au fost executate de firma Romsit Construct, valoarea finală a investiţiei fiind de 6.123.422 de lei cu TVA. Strada are o lungime de carosabil de 1.030 de metri liniari, reţea de apă şi de canalizare.

Cele şapte străzi modernizate ridică semnificativ standardul de viaţă al locuitorilor din zonă, dar şi valoarea imobiliară a construcţiilor de acolo.

În următoarea etapă, se are în vedere reabilitarea şi modernizarea străzii Dimitrie Bolintineanu, cea care face legătura între Parcul Rizer şi Grădina Publică.

În acest moment, municipalitatea îşi concentrează eforturile pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Traian, care va deveni una dintre cele mai importante axe de transport din Galaţi.

Citit 6267 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.