Un copil a băut din sticla cu otravă împotriva gândacilor

Un copil a băut din sticla cu otravă împotriva gândacilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Insecticidul din care a băut micuţa nu are antidot

O fetiţă în vârstă de un an şi şase luni a fost adusă cu elicopterul de la Tecuci la Galaţi, joi după-amiază, după ce a băut dintr-un flacon în care se afla insecticid puternic împotriva gândacilor. Deşi starea copilului este acum stabilă, medicii spun că micuţa s-a aflat la un pas de o tragedie. Autorităţile pentru protecţia copilului au deschis deja o anchetă, pentru a depista exact cum s-a întâmplat totul.

Substanţa putea fi letală

Incidentul s-a petrecut în Tecuci. Cel mai probabil, copilul a găsit flaconul cu insecticid pe un raft din cămară. După ce a băut, i s-a făcut brusc rău şi a vomitat de mai multe ori. Micuţa a fost dusă la Spitalul din Tecuci, unde i-a fost acordat primul ajutor. Concomitent însă a fost chemat şi elicopterul SMURD de la Galaţi. „Copilul a fost preluat în stare stabilă. Era conştient şi cooperant, atât cât îi permite vârsta fragedă pe care o are. În urma anamnezei medicale, am aflat că micuţa vărsase deja de patru ori, înainte de a fi dusă la Spitalul din Tecuci. La spital i-au fost făcute spălături gastrice, i-a fost administrat cărbune activat şi a fost hidratată. Intervenţia medicală în acest caz a fost vitală, având în vedere faptul că substanţa toxică pe care copilul o ingerase poate fi letală”, a precizat dr. Angel Trifan, medicul-şef al Compartimentului UPU-SMURD Galaţi.

Copilul se află acum internat la Spitalul de Copii din Galaţi, unde este ţinut sub supraveghere medicală. „I-au fost făcute spălături gastrice şi după ce a fost adus cu elicopterul de la Tecuci. Starea sa s-a mai îmbunătăţit între timp, însă va mai rămâne internat pentru o vreme. Lucrurile puteau însă evolua mult mai nefavorabil, având în vedere că pentru acest insecticid nu există antidot”, a precizat dr. Geta Badiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Galaţi.

Anchetă a Protecţiei Copilului

Cazul a ajuns şi în atenţia Protecţiei Copilului Galaţi, instituţia deschizând o anchetă. „Urmează să stabilim dacă a fost vorba de o neglijenţă din partea părinţilor. În acest caz, copilul ar putea fi luat şi dat în grija unei familii extinse sau a statului”, a declarat Ciprian Groza, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Citit 3826 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.