ȘOFERII TRANSURB sunt exploataţi, acuză un lider sindical. Se cere urgentarea angajărilor

ȘOFERII TRANSURB sunt exploataţi, acuză un lider sindical. Se cere urgentarea angajărilor
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Şoferii mijloacelor publice de transport în comun, care, de pe data de 9 mai, asigură acest serviciu în întreg municipiul Galaţi, sunt supuşi unor eforturi fizice şi psihice exagerate, întrucât mulţi lucrează câte zece ore pe zi, timp de 10-15 zile la rând, acuză preşedintele filialei locale a Cartel Alfa, Romică Gîrneaţă.

Liderul sindical a ridicat problema salariaţilor Transurb în ultima şedinţă a Comisiei de Dialog Social, desfăşurată la Prefectură, în cadrul căreia a solicitat reprezentanţilor municipalităţii "să dea un impuls" conducerii Transurb pentru ca angajările de şoferi şi vatmani să fie urgentate. "Vă rog să daţi un impuls, sunt deja patru cazuri de surmenaj în rândul oamenilor. Nu mai pot susţine singuri aşa ceva. Doamna directoare tot spune că face analize. Dacă mai stăm aşa vreo două luni, nu ştiu ce mai găsim acolo. Sindicatul a tras semnale de alarmă către conducere şi Consiliul de Administraţie. Mai am o rugăminte către cei care desemnează membrii Consiliului de Administraţie - avem presiuni mari pe sindicate din partea lor. Un membru al CA să-i spună unui şofer, care pleacă acasă la 12 noaptea şi vine la 4,30, să nu se mai uite la televizor, că de-asta este obosit, este nesimţire curată", a afirmat liderul Cartel Alfa.

Prezent la şedinţă, viceprimarul Florin Popa a declarat că unii dintre foştii şoferi ai microbuzelor, care au dispărut de pe trasee la începutul lunii mai, au fost angajaţi la Transurb, iar operaţiunea de selecţie continuă, precizând totodată că "nu se pot face toate în acelaşi timp".

Este nevoie de peste 100 de noi angajaţi

Conducerea Transurb ne-a declarat că, până la acest moment, operatorul de transport public în comun a angajat aproximativ 60 de conducători auto (vatmani, şoferi de autobuz şi troleibuze), iar procesul de selecţie continuă. Aceasta a afirmat că, după ce Transurb a preluat în totalitate acest serviciu, este nevoie de angajarea a peste 100 de persoane.

Reprezentanţii societăţii au precizat că operatorul nu a putut demara angajări, înainte de a fi eliminate microbuzele private, din vina Consiliului Local, care nu a dorit o modificare a organigramei în timp util (nici acum nu există o nouă organigramă aprobată) şi nu a fost ferm în decizii. "Până pe 9 mai, noi nu am ştiut sigur că vom rămâne singuri pe trasee. Domnul Gîrneaţă nu reprezintă Sindicatul Şoferilor Liberi de la Transurb, nu ştiu în ce calitate a vorbit dânsul", ne-a comunicat conducerea Transurb.

Citit 9423 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.