La mâna aleşilor locali, UNDA VERDE intră în prelungiri
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

La mâna aleşilor locali, UNDA VERDE intră în prelungiri
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aleşii locali au fost convocaţi, ieri, 31 mai, în şedinţă de îndată, pentru a aproba prelungirea până la 31 august 2016 a termenului de finalizare pentru şase investiţii cu fonduri europene.

Motivaţia a fost aceea că, potrivit unei adrese transmise de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est, pentru proiectele cu valoarea totală sub 5 milioane de euro, care nu se finalizează la data de 30 iunie 2016, se poate prelungi durata contractului de finanţare cu două luni. Însă numai cu acordul Consiliului Local!

Prima pe lista investiţiilor este "unda verde", respectiv "Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii" - investiţie de 19,2 milioane de lei, proiect care ar fi trebuit finalizat ieri, pe 31 mai. Cel puţin aşa prevedea hotărârea Consiliului Local votată la finele anului trecut, când s-a prelungit prima dată termenul de finalizare, care, conform documentului iniţial, trebuia să fie 31 decembrie 2015. Potrivit Primăriei, la această dată sunt în curs de finalizare lucrările civile şi urmează a fi realizate teste şi probe în vederea efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor şi a recepţiei la punerea în funcţiune a sistemului inteligent pentru managementul traficului.

La finele acestei luni ar mai fi trebuit să fie finalizate Centrul comunitar de servicii sociale de pe strada Ştiinţei nr. 26, dar şi reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe G10, X4, Y5, Y6 şi Y7. Numai că nici aceste proiecte nu se vor încadra în acest termen, stabilit tot prin hotărârea aleşilor locali, la finele anului trecut.

Tot în prelungiri până la 31 august trebuie să intre şi Centrul de zi pentru copiii cu autism, dar şi proaspăt inaugurata modernizare a Centrului Multifuncţional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice din Galaţi.

Până la închiderea ediţiei nu am reuşit să aflăm dacă aleşii s-au prezentat la şedinţa de îndată şi dacă au fost de acord cu prelungirile propuse. Cert este că dacă ele nu vor primi girul Consiliului Local, potrivit autorităţilor, oraşul riscă să plătească de la bugetul local corecţii financiare.

Citit 4153 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.