START VOT! Astăzi alegem primarul şi consilierii

START VOT! Astăzi alegem primarul şi consilierii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Nu mai puţin de 522.516 de cetăţeni cu drept de vot din municipiile, oraşele şi comunele judeţului Galaţi sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a-şi alege primarul, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Conform datelor oficiale, la nivelul municipiului Galaţi sunt 260.403 alegători. La Tecuci numărul persoanelor cu drept de vot este de 37.178, la Târgu Bujor - 6.070, iar la Bereşti 2.753 de persoane pot să voteze.

Pentru acest scrutin au fost amenajate 436 de secţii de votare, dintre care 176 numai în municipiul Galaţi.

Secţiile de votare vor rămâne deschise alegătorilor până la ora 21,00, când programul de vot se va încheia. După anularea buletinelor de vot neutilizate şi strângerea ştampilelor de vot, se vor deschide urnele şi se vor număra şi centraliza voturile exprimate de cetăţeni.

Conform legii, cetăţenii pot vota numai la secţia de votare la care este arondata strada sau localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă. Pentru a afla secţia de votare la care este arondat, orice persoană poate accesa adresa https://registrulelectoral.ro şi, introducând datele personale, i se va afişa atât adresa secţiei cât şi harta aferentă, pentru a ajunge mai uşor.

Puteţi vizualiza aici adresele şi străzile arondate fiecăreia dintre secţiile de votare din Galaţi, Tecuci, Bereşti, Târgu Bujor şi din comunele judeţului nostru.

Adresele şi străzile arondate fiecăreia dintre secţiile de votare din Galaţi

Adresele şi străzile arondate fiecăreia dintre secţiile de votare din mun. Tecuci, oraș Berești, oraș Tg.Bujor

Adresele şi străzile arondate fiecăreia dintre secţiile de votare din comunele din județul Galați

Reamintim că, pentru a vă putea exprima opţiunea electorală, trebuie să aveţi un act de identitate valabil. Iar în cazul în care acest document a expirat, Serviciul de Evidenţa Persoanei are astăzi program prelungit până la ora 21,00!

Participarea la acest vot este extrem de importantă pentru că alegerile locale, la fel ca în 2012, se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin.

Câte trei buletine de vot, unul pentru alegerea primarului, unul pentru Consiliul Local şi unul pentru Consiliul Judeţean, aşteaptă ca dumneavoastră, cetăţeanul cu drept de vot, să vă decideţi aleşii pentru următorii patru ani!

Cine are dreptul să voteze şi care este procedura

NU ÎNCERCAȚI SĂ FRAUDAȚI ALEGERILE! Sistemul informatic nu poate fi atacat şi nici păcălit!

"Viaţa liberă" te ajută să cunoşti candidaţii din tot judeţul Galaţi - HARTĂ INTERACTIVĂ

APEL din Italia, cu ocazia ALEGERILOR de duminică: ”Votaţi şi pentru noi!”

Citit 4347 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.