REZULTATE FINALE PROVIZORII pentru Primăria Galaţi/ IONUȚ PUCHEANU a fost ales primarul municipiului Galaţi

REZULTATE FINALE PROVIZORII pentru Primăria Galaţi/ IONUȚ PUCHEANU a fost ales primarul municipiului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(68 voturi)

Doar 1.105 voturi, adică 1,18 procente au făcut diferenţa între învingătorul alegerilor pentru Primăria municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu (PSD) şi Nicuşor Ciumacenco (PNL) * Social-democratul şi-a adjudecat un sfert din voturile valabil exprimate


Potrivit rezultatelor finale provizorii centralizate ieri de Biroul Electoral Municipal, social-democratul Ionuţ Pucheanu a câştigat fotoliul de primar al municipiului Galaţi cu 23.378 de voturi, adică 25,10 la sută (puţin peste un sfert) din voturile valabil exprimate. “Trebuie să muncesc şi mai mult să le arăt celor care au încredere în mine, dar şi celor care nu au încă suficientă încredere în mine, pentru a le arăta că au ales un primar destoinic, un tânăr extrem de energic, care va demonstra că, după ce a plecat de pe locul patru, poate câştiga o primărie aflată în declin total şi să o aducă pe un loc pe care a fost cândva. Sper ca acesta să fie primul mandat dintr-un lung şir”, a declarat Ionuţ Pucheanu după aflarea rezultatului.

Pe locul secund s-a clasat liberalul Nicuşor Ciumacenco, votat de 22.273 de cetăţeni - 23,92 la sută. Primarul în funcţie al Galaţiului, candidatul UNPR Marius Stan, şi-a adjudecat 19.856 dintre opţiunile gălăţenilor, adică 21,32 la sută, ocupând locul al treilea în topul electoral. Nu a mai prins podiumul electoral candidatul ALDE, senatorul Eugen Durbacă, votat de 13.181 de cetăţeni, reprezentând 14,15 la sută dintre voturile valabil exprimate. Iată ce rezultate au obţinut ceilalţi candidaţi la Primărie.

Cătălin Cristache, candidatul PMP a fost votat de 4.315 cetăţeni, adică 4,63 la sută.

Candidata independentă Daniela Simona Vreme a obţinut un rezultat deosebit de bun - 3.290 de voturi, reprezentând 3,53 la sută dintre voturile valabil exprimate.

Tot un candidat independent, Ionel Goldură, a câştigat 1.606 voturi, adică 1,72 la sută din voturile valabil exprimate.

Iulian Aramă, candidatul PSRO, a fost votat de 1.347 de gălăţeni - 1,44 la sută.

Cu 1.298 de voturi, candidatul independent Dorin Butunoi a înregistrat un scor electoral de 1,39 la sută.

A reuşit să sară peste un procent - 1,02 la sută, candidata PRU Monica Roman, votată de 954 de gălăţeni.

Cu un modest 0,94 la sută, rezultat din cele 880 de voturi obţinute, candidata PND Daniela Chelaru a prins penultimul loc în topul candidaţilor.

Ultimul loc i-a revenit candidatului PML Constantin Telegan, pe care doar 730 de gălăţeni (0,78 la sută) şi l-au dorit primar al Galaţiului.

După cum v-am mai informat, la alegerile din 5 iunie au participat 97.877 de gălăţeni din cele 259.860 de persoane cu drept de vot. Potrivit datelor centralizate de BEM, pentru alegerea primarului au fost 93.108 voturi valabil exprimate şi 4.740 de voturi nule. Alte 186.683 de buletine de vot neîntrebuinţate au fost anulate.

Cine este Ionuţ Pucheanu?

Ionuţ Pucheanu este cel mai tânăr primar al Galaţiului ales după 1989, are doar 35 de ani împliniţi pe 2 mai, şi este căsătorit. A absolvit Facultatea de Drept "Nicolae Titulescu" din Bucureşti şi a urmat studii postuniversitare în cadrul Institutului Diplomatic Român.

A intrat în politică în 2008, în PSD şi este, în prezent, preşedintele organizaţiei municipale a TSD Galaţi. Din 2013 este directorul Serviciului Public de salubritate Ecosal.

Declaraţii de învingător

"Sunt mulţumit de rezultat. Am reuşit să câştig Primăria, chiar dacă toate sondajele de opinie care au fost făcut înainte de alegeri mă dădeau pe locul trei sau patru. Am ştiut de la bun început că am o şansă să câştig, am muncit foarte mult în campanie şi sunt bucuros că cei mai mulţi dintre gălăţenii care au venit la vot au avut încredere în mine. Vreau să mulţumesc echipei cu care am făcut această campanie. Fără ei, acest rezultat nu ar fi fost posibil. Le mulţumesc şi liderilor din conducerea PSD Galaţi, care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit de la început până la sfârşit", ne-a declarat primarul ales al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Cât despre întâmpinările depuse la Biroul Electoral Municipal, prin care PNL cere renumărarea voturilor câştigătorul alegerilor nu-şi face griji: „Este dreptul democratic al oricărui candidat în alegeri să ceară o renumărare a voturilor. Diferenţa nu este mare, într-adevăr, dar cred că este suficient de clară pentru a nu lăsa niciun fel de îndoială cu privire la cine a câştigat aceste alegeri. Sunt convins că renumărarea va confirma rezultatele anunţate deja şi sper ca toate aceste detalii procedurale să se termine cât mai repede, ca să ne putem apuca odată de treabă”, ne-a declarat Ionuţ Pucheanu.

AFLĂ mai multe despre ALEGERILE LOCALE desfășurate la Galați - CLICK AICI


REZULTATE FINALE PROVIZORII în municipiul Galaţi/ Pucheanu l-a ÎNVINS pe Ciumacenco cu 1.000 de voturi

Potrivit rezultatelor finale provizorii, centralizate de Biroul Electoral Municipal Galaţi, doar 1.105 voturi îl despart pe învingătorul alegerilor pentru Primărie, Ionuţ Pucheanu, de principalul său contracandidat, Nicuşor Ciumacenco.

Iată rezultatele centralizate:

Ionuţ Pucheanu (PSD) - 23.378 de voturi, reprezentând 25,10 la sută din numărul de voturi valabil exprimate

Nicuşor Ciumacenco (PNL) - 22.273 de voturi, reprezentând 23,92 la sută din numărul de voturi valabil exprimate

Marius Stan (UNPR) - 19.856 de voturi, reprezentând 21,32 la sută din numărul de voturi valabil exprimate

Eugen Durbacă (ALDE) - 13.181 de voturi, reprezentând 14,15 la sută din numărul de voturi valabil exprimate

Acestea reprezintă rezultatele finale provizorii, înainte de soluţionarea întâmpinărilor prin care PNL, ALDE şi UNPR solicită renumărarea voturilor.

Rezultatele finale definitive ale alegerilor pentru primar şi componenţa noului Consiliu Local le veţi găsi în ediţia print de mâine, 7 iunie.

Citit 44367 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.