Atenţie şoferi! Reguli de circulaţie noi pe două artere mari din oraş
Foto: Foto: Marius Negri

Atenţie şoferi! Reguli de circulaţie noi pe două artere mari din oraş
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Veşti bune şi veşti proaste aduce pentru şoferi noul plan de sistematizare rutieră a unor străzi intens circulate din Galaţi. Noile marcaje, desenate zilele acestea pe Drumul de Centură şi pe bulevardul George Coşbuc, îi vor împiedica pe şoferi să facă unele manevre cu care erau obişnuiţi până acum, măsura fiind una de prioritate maximă în ochii autorităţilor care au contabilizat cu zecile accidentele şi tamponările din aceste zone. Cum cauza principală a evenimentelor rutiere petrecute pe aceste artere a fost aceea că şoferii nu păstrau distanţa regulamentară în condiţiile în care alţi participanţi la trafic intenţionau să vireze la stânga, la dreapta, poliţia şi-a dat acceptul ca, pe segmentele de risc, unde exista linie întreruptă pentru acces la străduţe secundare, să fie trasată linie dublă continuă.

"La propunerea Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, s-a dat avizul ca administratorul celor două drumuri să traseze linie dublă continuă pe bulevardul George Coşbuc, pe segmentul cuprins între intersecţia cu strada Brăilei şi până la intersecţia cu Mihail Kogălniceanu. Aceeaşi măsură s-a dispus şi pentru Drumul de Centură, pe segmentul cuprins între Viaduct şi intersecţia cu strada Brăilei", ne-a explicat cms. Bogdan Carp, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Cu alte cuvinte, şoferii care circulă pe Coşbuc trebuie să ţină minte că, atunci când vor să ajungă în zona blocurilor M, sau în interiorul cartierului, nu mai pot vira la stânga pe aleile aferente, ei trebuind că meargă până la semafor. La fel, traficul pe Centură nu ar mai trebui, teoretic, să fie întrerupt de vehicule care încetinesc în mijlocul străzii pentru a vira, această manevră fiind posibilă doar la capătul drumului, în sensul giratoriu de la ieşirea din oraş. Ideea nu i-a încântat foarte mult pe riverani, unii dintre ei declarându-se nemulţumiţi de varianta ocolirii şi susţinînd că riscul unor ambuteiaje în trafic în zonele unde vor avea posibilitatea să întoarcă devine, astfel, foarte mare. 

Citit 37861 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.