Boicot politic/ Fără Consiliu Local şi fără primar, gălăţenii riscă duşuri reci (FOTO)
Foto: Foto: Marius Negri

Boicot politic/ Fără Consiliu Local şi fără primar, gălăţenii riscă duşuri reci (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Constituirea Consiliului Local s-a terminat înainte de a începe * Mai grav este că gălăţenii ar putea rămâne, după 30 iunie, fără apă caldă, în lipsa unul Consiliu Local legal constituit, care să aprobe, la propunerea primarului ales Ionuţ Pucheanu, o nouă plată către Calorgal

La fel ca şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean, şi întrunirea Consiliului Local a eşuat. Lucrările au început cu 24 de aleşi prezenţi din 27, lipsind consilierii ALDE Cristian Dima şi Robert Râclea şi regretatul Doruleţ Resmeriţă (PNL). Abia se terminase de strigat catalogul aleşilor şi fusese desemnat ca preşedinte de şedinţă decanul de vârstă, Gheorghe Bugeag (ALDE), că Zanfir Ilie (PSD) a strigat: „Haideţi mai repede, domn’ preşedinte, c-o să plece lumea!”. Nici n-a apucat Bugeag să ajungă la scaun, că primarul Marius Stan (UNPR) a dat semnalul de plecare. A părăsind primul sala, urmat de grupul PNL, în frunte cu Nicuşor Ciumacenco şi de consiliera independentă Simona Vreme. Cei doi foşti adversari politici, Stan şi Ciumacenco, discutaseră înainte de a începe şedinţa, sub privirile nemulţumite ale liderilor Dan Nica (PSD), Eugen Durbacă (ALDE) şi Eugen Chebac (UNPR).

După plecarea în masă, în sală mai rămăseseră 16 consilieri, deci nu mai exista cvorumul necesar – minim 18 (două treimi) – pentru ca şedinţa să fie statutară.

De ce-au plecat

Nicuşor Ciumacenco a explicat de ce grupul PNL a părăsit sala: „Considerăm că este o lipsă de respect faţă de gălăţeni şi faţă de noi, colegii consilieri, faptul că partidul care a câştigat alegerile nu are un dialog cu partenerii politici, şi toate hotărârile se iau între câţiva. Iar noi, practic, suntem chemaţi aici să ridicăm mâna. Nu e corect, mai ales pe municipiu, unde ştim foarte bine că alegerile s-au terminat cu semnul întrebării. Suntem aici trimişi de gălăţeni şi ca atare nu credem că aceasta este calea de a constitui un CL. PNL fiind al doilea partid ca importantă în CL trebuie să fie consultat”.

„Împreună, dl Ciumacenco şi cu mine, reprezentăm vreo 42.000 - 43.000 de voturi, deci înseamnă mai mult respect şi mai multă consideraţie. S-a dus vremea când primeşti o palmă peste obraz şi întorci şi obrazul celălalt. Am făcut asta patru ani, n-am de gând s-o fac acum”, a declarat primarul Marius Stan.

Întrebat de colegii de partid Eugen Chebac, Picu Apostol Roman şi Marian Alexandru, care au rămas în sală, Stan a replicat dur: „Trădătorii rămân totdeauna acolo unde zic ei că e pâinea mai dulce!”.

Ce spune primarul ales Ionuţ Pucheanu

În lipsa unui Consiliu Local legal constituit, primarul ales, Ionuţ Pucheanu, nu a putut depune jurământul. Problema este, însă, alta: „Pe 30 iunie se termină perioada în care Calorgal a avut banii necesari pentru a furniza gălăţenilor apa caldă. După această dată, cred că se va suspenda acest serviciu. Gălăţenii să îi mulţumească dlui Stan în mod special, pentru că, la fel cum a avut grijă de dumnealor până acum, la fel îl interesează soarta lor şi acum. Interesează mai mult râca politică, după cum vedeţi. Am ascultat, fără să vreau, declaraţia dlui Ciumacenco, cum că n-au fost consultaţi. E o mare minciună. Au fost prima noastră opţiune. Din păcate, nimeni nu are curajul să spună că, la nivel naţional, nu au voie să facă o astfel de alianţă, dar de dragul unei declaraţii care să liniştească, aşa, activul de partid, a trebuit să iasă cu ceva. Eu sunt ales, mai devreme sau mai târziu voi ajunge în situaţia în care voi depune jurământul, nu mă grăbesc. Dar se pare că dl Stan trage de timp, e disperat să mai câştige măcar trei zile în calitatea de primar”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Citit 12861 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.