PSD, ALDE şi UNPR şi-au împărţit funcţiile. Cine sunt NOII ȘEFI ai Consiliului Judeţean Galați

PSD, ALDE şi UNPR şi-au împărţit funcţiile. Cine sunt NOII ȘEFI ai Consiliului Judeţean Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Preşedintele executiv al PSD, Costel Fotea (county manager în legislatura 2012-2016), este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, iar Gigel Istudor (PSD) şi Florinel-Petru Gasparotti (ALDE) sunt vicepreşedinţi, după ce, ieri, noul Consiliul Judeţean al Galaţiului s-a constituit, în sfârşit, iar consilierii au depus jurământul.

"Am o datorie de onoare să le mulţumesc tuturor cetăţenilor Galaţiului care ne-au votat. Este o onoare pentru mine să fiu preşedintele Consiliului, este o mare responsabilitate. Ştiu ce înseamnă lucrul acesta pentru că, timp de patru ani, am fost administratorul public al Consiliului. Ştiu cu ce probleme ne confruntăm şi ce aşteaptă cetăţenii de la noi. Vom lucra pentru cetăţenii judeţului Galaţi, pentru ca în anul 2020 să avem o altă faţă a judeţului. Sper că o să mă bucur de sprijinul dumneavoastră, îmi doresc foarte mult să facem echipă, pentru că altfel nu se poate", le-a spus Costel Fotea consilierilor. Acesta i-a anunţat pe aleşi că "vara lui 2016 este una fierbinte şi la propriu, şi la figurat", întrucât s-au deschis liniile de finanţare pentru proiectele cu bani europeni "astfel încât s-ar putea să vă solicităm la mai multe şedinţe extraordinare".

Social-democratul a fost ales preşedinte al CJ cu 22 de voturi „pentru” (era nevoie de minimum 18 voturi) şi 10 „împotrivă”, iar două buletine de vot au fost declarate nule, în timp ce, pentru fotoliile de vicepreşedinţi, colegul său de partid, Gigel Istudor, a primit 28 de voturi „pentru”, iar Florinel-Petru Gasparotti (ALDE) a obţinut 26 de voturi.

"Execuţii" marca ALDE şi UNPR

După ce, săptămâna trecută, doi dintre membrii ALDE (Cristian Dima şi Vasile-Daniel Deaconescu) s-au alăturat opoziţiei, în demersul de a boicota constituirea noului for legislativ judeţean, Vasile-Daniel Deaconescu nu a mai apucat să depună jurământul, întrucât conducerea ALDE, la iniţiativa lui Eugen Durbacă, l-a exclus din partid. În locul său, a fost promovată Nataliţa Buruiană (administrator al unei asociaţii de proprietari cu mari probleme financiare), care a mai fost în CJ. Cristian Dima, împotriva căruia Durbacă nu a luat vreo măsură deocamdată, a anunţat în cadrul şedinţei că decizia este nestatutară şi, cel mai probabil, ilegală.

În prezent, Consiliul Judeţean este format din 34 de aleşi, după ce mandatul lui Marius Stan a fost invalidat. Dintre cei 34 de consilieri judeţeni care au depus jurământul, Cătălin Cristache, preşedintele PMP, a fost singurul care nu a atins Biblia atunci când a „jurat” să respecte Constituţia, legile ţării şi să lucreze în interesul gălăţenilor.

Citit 8062 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.