S-a constituit noul Consiliu Local Galați. IONUȚ PUCHEANU a depus jurământul de primar (FOTO)
Foto: Foto Remus Basalic

S-a constituit noul Consiliu Local Galați. IONUȚ PUCHEANU a depus jurământul de primar (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Primarul Ionuţ Pucheanu şi viceprimarii Cristian-Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR) formează noua echipă de conducere a municipiului


Ionuţ Pucheanu a depus ieri jurământul de primar al municipiului Galaţi în faţa Consiliului Local legal constituit. Cel care i-a oferit tânărului edil eşarfa tricoloră de primar şi cheia oraşului Galaţi nu a fost, aşa cum ar fi trebuit, Marius Stan, ci preşedintele de şedinţă, social-democratul Cristian-Sorin Enache. Motivul pentru care fostul primar nu i-a predat simbolurile funcţiei de primar este acela că, la momentul învestirii în funcţie, Marius Stan nu se mai afla în sală, el părăsind şedinţa imediat ce mandatul de consilier local i-a fost invalidat. Singurele propuneri pentru funcţiile de viceprimari au fost Cristian-Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR).

"Voi încerca să nu fac aceleaşi greşeli ca fosta administraţie"

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat. Cei care nu m-au votat nu fac decât să mă ambiţioneze ca în următorii patru ani să le demonstrez că nu au făcut alegerea bună şi poate că a doua oară îi voi convinge. Voi fi primarul tuturor gălăţenilor. Voi încerca să nu fac aceleaşi greşeli pe care le-a făcut administraţia trecută", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

"Priorităţile sunt extrem de multe pentru că Galaţiul a aşteptat prea multă vreme o echipă care chiar să îl pună pe o direcţie bună. Cred că, în momentul de faţă, această echipă s-a format, sunt extrem de încrezător. Prima chestiune pe care încercăm să o rezolvăm şi sunt sigur că vom reuşi, problema apei calde, care, pe 1 iulie, dacă nu ajungem la un acord cu CET, poate fi suspendată. Prin urmare, discuţiile trebuie reluate imediat şi cred că până la sfârşitul săptămânii s-ar putea să avem chiar o şedinţă de consiliu de îndată, pentru alocarea de noi fonduri pentru acest serviciu.

Voi încerca să duc la bun sfârşit toate proiectele care au fost începute, şi sunt viabile, de către fosta administraţie, pentru că nu putem să ştergem cu buretele tot ce s-a făcut, nu putem fi într-un continuu start-up. În rest, voi începe să implementez marea majoritate a măsurilor pe care, în campania electorală, am promis că le voi lua. Şi dl primar Stan a preluat în urma unui audit, şi eu voi prelua activitatea în urma unui audit, pentru că e normal să ştii exact de unde pleci şi încotro te îndrepţi", a declarat Pucheanu, promiţând că îl va invita pe Stan la inaugurarea investiţiilor pe care le-a început.

Cine este Cristian-Sorin Enache

Cristian-Sorin Enache a fost ales viceprimar al municipiului Galaţi cu 18 voturi "pentru" şi şase abţineri, la vot fiind prezenţi 24 de consilieri. Enache are 48 de ani, este inginer metalurg şi se află la al doilea mandat de consilier local. Se mândreşte că a trecut prin toate etapele: muncitor la ICMRS, şef de echipă, maistru, inginer şef, preşedinte CA şi director general la SC Inconfren SA, a fost director executiv la Gospodărirea Apelor, iar în prezent are propria firmă de reparaţii şi întreţinere nave, cu 21 de angajaţi.

"Mi-ar plăcea foarte mult să mă ocup de partea de gospodărire a oraşului, este o activitate care a fost lăsată de-o parte, toţi primarii s-au axat pe proiecte mari, iar oraşul aţi văzut cum arată: parcurile au iarba până peste bănci, pe trotuare îţi rupi picioarele, Plaja "Dunărea" nu mai spun ce probleme are. Dar cea mai mare ghiulea care ne atârnă de picior este cea a încălzirii. În afară de două strategii, nu avem, practic, nimic concret, nici măcar un inventar real al consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat", a declarat noul viceprimar.

Cine este Picu Apostol Roman

Picu Apostol Roman a fost ales viceprimar cu 15 voturi "pentru" şi nouă nule. Are 48 de ani, este jurist şi se află la al treilea mandat de consilier local. A fost director la Protecţia Plantelor, apoi la Administraţia Domeniului Public şi Privat al Consiliului Judeţean, iar de mai bine de trei ani conduce Cantina de Ajutor Social. "După opt ani de Consiliu Local, membru şi preşedinte al Comisiei de Servicii Publice, aproape 12 ani de directorat, cred că funcţia de viceprimar nu mă prinde pe picior greşit. Cred că pot gestiona această funcţie. Îmi doresc să intrăm în cartiere, în zonele unde oamenii îşi plimbă copiii, unde sunt deranjaţi de trotuarele sfărâmate, unde este nevoie de o mână de gospodar. Eu cred că, în mine, CL are un ochi avizat, care să vadă şi soluţia unor probleme", a declarat noul viceprimar.

Citit 12723 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.