Start la ÎNSCRIERI pentru Semimaratonul Galaţi 2016

Start la ÎNSCRIERI pentru Semimaratonul Galaţi 2016
Foto Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproape 90 la sută din fonduri se vor duce spre 17 proiecte comunitare * Evenimentul, aflat la a treia ediţie, va avea loc duminică, 11 septembrie


Semimaratonul Galaţi, ajuns la a treia ediţie, se va desfăşura duminică, 11 septembrie, începând cu ora 9,00, în organizarea Fundaţiei Comunitare, o platformă de atragere de fonduri pentru cauze sau proiecte din cadrul comunităţii locale. Reprezentanţii ONG-urilor au propus pentru acest an 17 proiecte (faţă de 11 în ediţia trecută), iar cei care se înscriu în competiţie aleg o cauză pentru care vor alerga şi o susţin prin taxa de înscriere. “Din taxa de participare şi donaţii, spre proiecte vor fi direcţionaţi 88 la sută din bani, restul de 12 la sută rămânând la Fundaţia Comunitară în vederea acoperirii cheltuielilor pentru buna desfăşurare a evenimentului. Precizăm că termenul în care banii vor ajunge la beneficiari va fi până la finalul lunii octombrie”, a declarat Cristi Ochiu, unul dintre organizatori.

Traseul, pe Faleza Superioară

Participanţii pot alege una dintre cele şase probe: semimaraton (21 km), ştafetă formată din trei alergători (3 x 7 km), fiecare parcurgând câte o tură de traseu, cros (7 km), cursa populară (2 km), cursa copiilor (sub 7 ani, 350 m – ultimii dinaintea liniei de finiş) şi o probă inedită, cea a alergării alături de animalele de companiei (Aleea de la P-uri). Taxele de participare sunt următoarele: 75 de lei pentru semimaraton, 50 de lei pentru fiecare membru din echipele de ştafetă, tot 50 de lei pentru cros şi 30 de lei pentru cursa populară, cursa copiilor şi cea a animalelor de companie.

Startul curselor de semimaraton, ştafetă şi cros se va face din zona Spicul, de la „Fata pe valuri” (popular cunoscută ca “Nespălata”), traseul fiind următorul: Strada Navelor, Strada Portului, Bulevardul Marii Uniri, urcare pe Strada Prelungirea George Coşbuc (pâna la Distrigaz), revenire pe Bd. Marii Uniri, continuarea pe Faleza superioară până la parcarea Complexului Muzeal de Stiinţe ale Naturii şi retur, sosirea fiind tot la Spicul. 

Crosul popular va avea startul de la intersecţia străzii Prelungirea G. Coşbuc cu Bd. Marii Uniri (zona parcului Viva), iar sosirea la Spicul.

Crosul copiilor va porni de pe Stada Navelor (în faţa Institutului de Proiectare) şi sosirea la Spicul, iar cursa pentru animalele de companie va avea startul pe Aleea de la P-uri, cu start dinspre Elice şi sosirea la Spicul.

Cei care vor să participe la eveniment se pot înscrie online, pe site-ul semimaratongalati.ro, la secţiunea “CAUZE”, până pe data de 31 august (pentru cursele de minim 7 km), în timp ce restul vor avea termen limită până în ziua de 10 septembrie.

Primiilor 200 de înscrişi până la data de 31 iulie și care au  taxa achitată, organizatorii le vor oferi câteva surprize.   

Plata taxei de participare se poate face: la sediul Fundaţiei Comunitare Galaţi (Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, Strada Portului, Numărul 23, Camera 503), prin transfer bancar în contul RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001, la Daily Pub, partener în organizarea Semimaratonului Galaţi 2016 şi on-line pe site-ul semimaratongalati.ro, de pe 1 iulie. 

“Pentru că îmbină în cel mai frumos mod posibil plăcerea de a alerga a unora cu nevoia de sprijin a altora, mai puţin norocoşi, Semimaratonul Galaţi începe să devină un fenomen. Anul acesta avem mai multe cauze înscrise, 17, care adresează un spectru larg de nevoi identificate în comunitate: de la născuţii prematur care necesită tratament şi îngrijiri speciale, la copiii cu autism, cu deficienţe şi copiii vulnerabili; de la adolescenţii întreprinzători, la persoanele cu dizabilităţi şi proiectele intergeneraţionale; de la kinetoterapie, la cluburi montane, iniţiative culturale şi proiecte pentru necuvântătoare. Sunt proiecte frumoase, care aşteaptă sprijinul vostru, al alergătorilor. Şi când spunem voi, ne referim nu doar la adulţi, ci şi la copii şi la animale de companie deoarece, începând cu această ediţie, le dedicăm şi lor câte o probă, pentru ca distracţia să fie generală”, a declarat Cristi Ochiu, Director Executiv Fundaţia Comunitară Galaţi. 

Evenimentul se va realiza cu sprijinul Primăriei Galaţi, Poliţia Rutieră, Poliţia locală, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Cele 17 proiecte/cauze umanitare vor fi prezentate în ediţiile viitoare ale “Vieţii libere”.

IATĂ cum s-a desfășurat SEMIMARATONUL anul trecut - CLICK AICI

Citit 6275 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2016 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.