Din promisiune în promisiune. Când vom avea în Galați AQUA-PARK şi AVENTURA-PARK? (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

Din promisiune în promisiune. Când vom avea în Galați AQUA-PARK şi AVENTURA-PARK? (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Galaţiul se perpeleşte la soare şi vara asta, fără un ştrand public şi fără un parc în care să guste din plin aventura. Dacă, însă, toate promisiunile de parc acvatic (aqua-park) şi parc de aventuri (aventura-park), cu tiroliană, ar fi devenit realitate, Galaţiul s-ar fi transformat într-unul dintre cele mai atractive zone de agrement din ţară! Şi nu exagerăm deloc! Cel puţin în mandatul fostului primar, nu mai puţin de trei parcuri au fost cât pe-aci să capete mult-râvnita tiroliană, ba chiar s-au cheltuit şi bani pentru documentaţiile necesare. Păcat că tiroliana a rămas doar pe hârtie… La fel şi aqua-parkul care trebuia să ia locul bazinelor răpănoase de la Plaja "Dunărea". Vestea bună este că nu e chiar totul pierdut! Promisiuni de tiroliană şi parc acvatic se regăsesc şi în proiectul politic cu care Ionuţ Pucheanu a câştigat fotoliul de primar al municipiului Galaţi!

Ce voia Marius Stan

"Ne vom apuca de zona plajei. Avem un proiect amplu, complex, cu tobogane care pornesc de la Turnul Tv, curg pe tot taluzul, un aqua-land, ceva excepţional", declara, în ianuarie 2014, primarul Marius Stan.

"Vrem să transformăm Parcul CFR în Aventura Parc, cu instalaţie de tiroliană pentru iubitorii de adrenalină", declara acelaşi Marius Stan, în aprilie 2014.

Din păcate, documentaţia de modernizare a parcului, pentru care Primăria a plătit 95.914 lei fără TVA, nu spunea nimic de tiroliană, dar propunea amenajarea unui circuit romantic… Consilierii locali au considerat, însă, că investiţia nu este o prioritate, aşa că nu s-a mai făcut nimic!

Pe 19 iunie 2015, Marius Stan îşi asuma o altă promisiune, în faţa elevilor Şcolii Nr. 29: "Vin de la pădurea de la Stadionul "Dunărea", unde, în premieră vă anunţ, în timpul cel mai scurt, vom demara proiectul care se cheamă tiroliană şi aventura-park. Un nou cadou pentru voi, copiii!".

Paradoxal, şase zile mai târziu, pe 25 iunie 2015, tot la propunerea lui Marius Stan, era aprobat de Consiliul Local proiectul "Amenajare scuar bulevardul Galaţi - strada Oţelarilor", care prevedea ca parcul Selgros să devină "Parcul de Aventuri Siretul". "Profitând de panta naturală foarte accentuată a terenului, aici se pot realiza mai multe tiroliene, pereţi de căţărare şi multe altele, lista rămâne deschisă", argumentau arhitecţii, plătiţi pentru proiect cu 161.200 de lei.

Şi-am rămas cu promisiunile şi cu banii cheltuiţi!

Ce propune Ionuţ Pucheanu

"Este obligatorie reamenajarea zonei cuprinse între sensul giratoriu de la "Ultimul Leu", b-dul Cloşca, b-dul Brăilei şi Plaja Dunărea, prin refacerea şi extinderea parcului existent. În această zonă avem deja un parc, dar care necesită o modernizare totală. Îmi propun extinderea parcului actual şi dezvoltarea unui ansamblu care să cuprindă, etapizat, următoarele proiecte: realizarea unui aventura-park în pădurea din vecinătatea Stadionului "Nicolae Rainea"; captarea şi canalizarea cursului de apă care străbate momentan zona şi realizarea unor lacuri artificiale. Acest proiect include şi reabilitarea Plajei "Dunărea" şi, în paralel, realizarea celui mai mare aqua-park din sud-estul României", propune Ionuţ Pucheanu, în programul său politic.

Cert este că, în prezent, Plaja "Dunărea" zace abandonată în mizerie, Parcul "Cloşca" se degradează pe zi ce trece, iar păduricea din zonă este insalubră şi periculoasă. Există, însă, o documentaţie de modernizare plătită de Primărie cu 127.720 de lei fără TVA, dar neaprobată de aleşi...

Poate, cine ştie, în acest mandat avem noroc şi ne alegem măcar cu una din două: aqua-park sau parc de aventuri…

Citit 9478 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.