ATENȚIE, trecători! Se TAIE COPACI pe Strada Traian
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

ATENȚIE, trecători! Se TAIE COPACI pe Strada Traian
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare din partea unui cititor, nemulţumit că pe Strada Traian, porţiunea cuprinsă între străzile Vultur şi Basarabiei, se tăiau copacii luni după-amiază, 4 iulie. Conform reprezentanţilor Agenţiei de Mediu din Galaţi, tăierea copacilor este limitată şi face parte din proiectul de modernizare a străzii Traian. "Ne-am dat acordul pentru tăierea unui număr de 18 copaci din acel tronson de stradă, o parte dintre ei uscaţi, o parte cu rădăcinile stricate, însă am fost asiguraţi de firma care se ocupă de modernizarea străzii că în locul celor tăiaţi vor fi plantaţi alţi tei, cu vârsta cuprinsă între trei şi cinci ani şi cu o înălţime de până la doi metri", ne-a explicat Carmen Sandu, directorul Agenţiei de Mediu Galaţi.

Conform acordului, teii noi vor fi plantaţi în perioada octombrie-noiembrie 2016, iar terenurile cu destinaţie de spaţii verzi afectate în timpul realizării proiectului vor fi aduse la stadiul de funcţionalitate avut anterior.

"Pentru a se putea continua execuţia lucrărilor de modernizare (montare borduri mari 20cm x 25 cm) a străzii Traian, tronson Strada Basarabiei - Strada Rizer şi tronson Strada Rizer - Strada Venus, este necesară tăierea a 18 copaci. În zona acestor copaci nu se poate monta bordura deoarece aceştia au rădăcini foarte mari şi sunt ieşite la suprafaţă. Arborii aleşi pentru a fi defrişaţi sunt foarte bătrâni, bolnavi şi ar putea produce pagube majore. În urma execuţiei lucrărilor de săpătură la fundaţia drumului şi  trotuarului s-a constatat că rădăcinile a 18 copaci (tei) îmbătrâniţi sunt dezvoltate sub fundaţia carosabilului şi a trotuarului.  Prin reabilitarea carosabilului şi a trotuarului, rădăcinile copacilor menţionaţi vor fi afectate, fapt care va duce la uscarea lor", se arată în motivaţia depusă de primăria Galaţi la APM.

Până la ora redactării acestui material, reprezentanţii serviciului Gospodărire Urbană nu au oferit niciun punct de vedere legat de tăierea copacilor de pe Strada Traian.

Citit 3487 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.