Jocul mileniului în Galaţi: PSDemon Go! (PAMFLET)

Jocul mileniului în Galaţi: PSDemon Go! (PAMFLET)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

La Galaţi, celebrul joc cu pokemoni are un concurent pe măsură

Gălăţenii sunt invitaţi să captureze PSDemoni şi să îi batjocorească aşa cum au făcut-o pesediştii cu gălăţenii în ultimii 25 de ani

Un nou joc face ravagii la Galaţi: „PSDemon Go – capturează-l pe Pâslaru”

După succesul mondial fără precedent al jocului Pokemon Go, un alt joc e pe cale să îşi facă loc pe telefoanele inteligente ale gălăţenilor. Este vorba despre o replică a lui Pokemon Go, dar aplicat la realităţile locale: PSDemon Go. „Noul joc respectă aceleaşi principii ca şi cel cu pokemoni, doar că în loc de pokemoni trebuie să capturezi pesedişti. În plus, o altă diferenţă majoră este că jocul funcţionează doar în Galaţi”, a explicat Marcel Curcudel, inventatorul jocului. Un demo ne arată că PSDemon Go îţi oferă la instalare trei pesedişti de valoare mică. Este vorba despre Florin Pâslaru, Hristache Bogatu şi Nicolae Bacalbaşa. „Sunt PSDemoni fără valoare, însă ai nevoie de ei ca să treci la nivelul următor. De exemplu, unul PSDemon mai acătării şi care te ajută să treci peste două etape din joc este Dan Nica. Dar e greu de prins”, a mai spus Marcel Curcudel. Adevărata miză a jocului este capturarea celui mai rar dintre PSDemoni. Este vorba despre Viorel Ştefan, care nu apare decât rareori şi în locuri foarte greu accesibile. „E un PSDemon greu, foarte greu de găsit. Dar dacă îl capturezi e mai mult decât evident că vei câştiga jocul”, a completat Marcel Curcudel. Pentru că gălăţenii nu prea reuşesc să termine jocul (evident, din cauză că nimeni nu îl găseşte pe Viorel Ştefan), cei mai mulţi se mulţumesc doar să îi captureze pe cei accesibili şi să îi chinuie, să îi batjocorească. „Unii îi ţin flămânzi, alţii îi bat, sunt şi persoane care îşi satisfac şi nevoile erotice cu ei. În fine, fiecare face ce vrea cu ei, ca un fel de răzbunare pentru tot ce au făcut pesediştii cu gălăţenii în ultimele decenii”, a conchis inventatorul jocului. 

Florin Pâslaru a adunat sute de pokemoni după ce le-a promis salarii mari la TVG

Florin Pâslaru nu se dezminte. Pentru a captura pokemoni, pesedistul foloseşte aceleaşi metode care au dat roade în urmă cu zece ani când recruta personal pentru TV Galaţi. În vreme cu utilizatorii obişnuiţi îi ademenesc pe pokemoni cu diverse momeli specifice jocului, Florin Pâslaru le promite salarii de 2000 de lei şi o carieră strălucită în televiziune. Evident, tactica lui Pâslaru dă roade. „Am până acum vreo 300 de pokemoni. Parcă-s în vremurile bune de la TVG. Nici nu ştiţi cât e de simplu. Le spun că îi fac vedete de televiziune şi imediat pun botul. Când ies o dată cu telefonul prin faţă pe la TVG capturez câte 20-30 deodată”, a povestit Florin Pâslaru. Surse din cadrul jocului afirmă, totuşi, că pokemonii capturaţi de Pâslaru dau deja semne de agitaţie. „Sunt destul de neliniştiţi pentru că pe 15 era programat avansul la salarii şi până acum Pâslaru nu a plătit nimic. Pokemonii au rămas în continuare pe poziţii, dar ameninţă cu mişcări sindicale dacă nu li se vor da până la sfârşitul săptămânii viitoare banii promişi”, a explicat unul dintre creatorii jocului. Există, însă, şi persoane care cred că Pâslaru nu va rămâne prea curând fără pokemoni. „Cred că îi va merge şi de data asta. Are vrăjeală frumoasă, te face din vorbe. Cu noi a mers ani de-a rândul, de ce nu ar merge şi cu pokemonii?”, a declarat un fost angajat al TVG.

Unda verde funcţionează, dar e îngreunată de vânătoarea de pokemoni

Sistemul de trafic inteligent implementat de Primăria Galaţi funcţionează la parametri normali. Cel puţin aşa susţin reprezentanţi ai autorităţii locale, care precizează că singurele probleme apar din cauza jocului Pokemon Go. „Totul e perfect, unda verde funcţionează ca la carte, numai că pokemonii îi pun beţe-n roate. Când ţi-e lumea mai dragă, pokemonii încep să traverseze strada prin locuri nepermise, iar şoferii se opresc ca să nu îi accidenteze. Mai mult, unii dintre şoferi, pasionaţi de jocul cu pokemoni, îşi scot telefonul şi caută să îi captureze. De asta se creează ambuteiaje. Altfel, totul ar merge strună”, a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

 

E deja undă verde! / Înjurăturile în trafic curg fără oprire

 

Undă verde pentru înjurături. Sistemul inteligent de gestionare a traficului produce deja primele efecte: înjurăturile curg fără oprire în trafic. Potrivit măsurătorilor realizate de specialiştii în trafic ai Primăriei Galaţi, în aceste zile se rostesc aproximativ 400 de înjurături pe minut. Mai mult, susţin specialiştii, jumătate dintre acestea fac referire directă la mamele celor care au implementat sistemul de trafic inteligent. Restul sunt despre persoane decedate, lucruri sfinte şi diverse organe umane. „Multe nu pot fi reproduse într-un text scris, însă interesant este că, pe zi ce trece, participanţii la trafic combină referinţele din înjurături. S-a ajuns chiar la o performanţă incredibilă, aceea de a amesteca persoanele decedate cu elemente sfinte şi, evident, cu trimiteri repetate la anatomia umană. Performanţele lingvistice ale participanţilor la trafic sporesc pe măsură ce trec zilele de când a fost inaugurat sistemul inteligent de trafic. E undă verde peste tot, înjurăturile nu se mai opresc”, a explicat lingvistul Ionel Solomon, de la Institutul Iorgu Iordan. Specialiştii estimează, totuşi, că apogeul va veni abia peste două luni, în toamnă, când se aşteaptă revenirea din concedii a tuturor gălăţenilor şi începerea noului an şcolar. „Va fi un adevărat dezmăţ lingvistic”, apreciază specialiştii.

 

Ionuţ Pokeanu    

Prima şedinţă ordinară a CJ, fără incidente 

„Se vede că Bacalbaşa nu mai e preşedinte la CJ”

Surpriză la prima şedinţă ordinară de la Consiliul Judeţului Galaţi: niciun scandal, nicio ceartă, nicio animozitate. „Se vede că Nicolae Bacalbaşa nu mai e preşedinte”, a comentat un membru al cosiliului. Potrivit unora dintre participanţii la şedinţă, Bacalbaşa a fost foarte trist în noua sa postură, de simplu consilier. „Se vedea că îl roade ceva. Parcă avea nevoie de puţin scandal, un iureş ceva, care să îi anime puţin existenţa. Ce vrei? Dacă timp de patru ani a creat scandaluri artificiale doar ca să poată respira, acum e foarte greu să te adaptezi la normalitate”, a completat un alt consilier judeţean. Potrivit unor surse, Bacalbaşa i-ar fi cerut lui Fotea să-l lase să prezideze şedinţa măcar o dată pe an. „Are nevoie de scandal ca să rămână în viaţă. Dacă o să avem parte de şedinţe din astea liniştite până la finalul mandatului, mi-e teamă că Nicolae Bacalbaşa o să se ofilească. Cred că îi datorăm măcar un scandal pe an. Până la urmă, e un compromis acceptabil. Să nu uităm că şi Bacalbaşa face parte din rândul alor noştri. Trebuie să avem grijă şi de el”, a spus preşedintele Costel Fotea.

 

Nicolae Scandabaşa

 

Terorismul capătă noi valenţe la Cudalbi

Un jihadist s-a aruncat în aer într-o livadă de pruni

 

Jihadiştii chiar nu au limite. După ce au semănat panică în aproape toată Europa cu atentatele în locuri publice, teroriştii şi-au adaptat tactica pentru România. Ca să lovească direct acolo unde îi doar cel mai tare pe români, jihadiştii au început să distrugă livezile de pruni. Un islamist radical s-a aruncat în aer miercuri, luând cu el vieţile a 48 de pruni în pârg. „E prea mult. Oamenii ăştia nu au niciun Dumnezeu. Au început să lovească în inima democraţiei, în livezile de pruni. Nu credeam că pot merge chiar atât de departe”, a declarat Mitică Păhărel, cudălbean. Primăria Cudalbi a luat deja primele măsuri pentru a preveni atentate similare. „Păzim viile zi şi noapte. Nimeni nu are voie să intre acolo, mai ales dacă are la el vreo centură suspectă. Trebuie să ne apărăm stilul nostru de viaţă, nu vom ceda în faţa terorismului”, a mai spus Mitică Păhărel. Mai mult, autorităţile locale din Cudalbi au decis să ieftinească băutura la cârciumile din sat. „Este modul nostru de a protesta. Trebuie să le dăm peste nas teroriştilor, să le arătăm că viaţa îşi urmează cursul normal”, a completat Mitică Păhărel.

 

Ursul Prun        

Ionuţ Pucheanu va remedia problemele din trafic

„M-am hotărât! Punem mai multe semafoare”

Noul primar al Galaţiului va desăvârşi opera celui care a plecat în această vară. După ce Marius Stan a umplut străzile din Galaţi cu semafoare, Ionuţ Pucheanu vrea să sporească numărul lor. „Traficul în Galaţi era groaznic. A pus Stan multe semafoare, dar parcă nu e destul. Punem din 50 în 50 de metri câte un semafor, că în felul ăsta sigur o să fluidizăm traficul. Şi dacă nici aşa nu funcţionează, le înteţim şi mai tare: punem din zece în zece metri. Şi dacă nici aşa nu funcţionează, am soluţia ideală. Le punem pe toate pe intermitent şi lăsăm şoferii să se înţeleagă între ei”, a spus Ionuţ Pucheanu. Potrivit Primăriei, în acest moment, în Galaţi sunt 560 de semafoare, însă Pucheanu estimează că numărul acestora va ajunge la 800 până când începe şcoala.  

Bunda Verde

 

Nostalgie sau idee genială?

Şoferii de maxi-taxi vor deschide un muzeu al şlapilor

 

După scoaterea de pe trasee a microbuzelor de călători, sute de şlapi au rămas fără obiectul de activitate. Astfel, în debaraua fiecărui şofer de maxi-taxi au fost abandonate aproximativ 30 de perechi de şlapi speciali pentru şofatul de microbuze. „Sunt şlapi buni, care au toate categoriile de condus: A, B, C, D... E păcat de ei. S-au pus în slujba cetăţenilor ani de-a rândul, iar acum zac părăsiţi prin casele oamenilor. Nu e drept”, a declarat Costel, fost şofer de maxi-taxi. Mânat de nostalgie, Costel a anunţat că va deschide primul muzeu al şlapilor din lume. „Am început să îi adun, pentru că era păcat să se piardă asemenea valori. Foarte multe perechi sunt de o valoare inestimabilă. Le strângem şi, când vom fi gata, vom da drumul la muzeu. Intrarea doritorilor va fi liberă. Oamenii trebuie să vadă acest exponate care fac parte din istoria ultimelor două decenii”, a mai spus şoferul Costel.

 

Dacia Papuc       

Pâslaru vrea să candideze şi după condamnare

„Abia acum am demonstrat că am valoare”

Florin Pâslaru este convins că nu va dispărea din viaţa publică nici după condamnarea pentru conflict de interese. „Eu zic că dimpotrivă: abia acum i-am demonstrat abilităţile de politician; abia acum am atins maturitatea profesională”, a explicat Florin Pâslaru.  

Închisoarea Plângerilor

Victor Paul Dobre va rămâne pe veci şef la PNL

„Dacă ar fi câştigat alegerile, ar fi fost dat afară!”

Victor Paul Dobre va rămâne în continuare şef la PNL Galaţi, după ce a reuşit din nou să piardă alegerile locale. „Este cea mai bună demonstraţie a valorii sale. Dacă ar fi câştigat alegerile, atunci ar fi fost altă treabă: ar fi fost dat afară din partid”, a spus o sursă din PNL.  

V. P. Dobreman        

Pamflet în versuri

O masă monotonă, a/gregară (despre sfidare) de Submarin Cosorescu

O Ţară cu penibili şi penali

la vârf, cu trândavi şi gherţoi la bază,

se duce-n râpă, fără Viitor,

şade-n pericol şi agonizează!

 

Cu marţafoi la cârmă şi cu hoţi

puşi paznici la cireadă şi la stână,

s-alege praf şi pulbere din tot

ce mai înseamnă (azi) Limba Română!

 

Snobi, mameluci, lichele şi ciudaţi

la vorbă şi la gest şi la veşminte,

sfidează orice urmă de bun simţ,

sfărâmă Cruci şi scuipă pe Morminte!

 

Cică-s moderni şi cică sunt în ton

cu „marile” a/salturi de „afară”...

de fapt, sunt uniformi şi-alcătuiesc

o masă monotonă, a/gregară!

 

Spirit de şleahtă, iz de ignorant,

„profundă” exprimare grobiană –

ăsta-i liantul cestui „monolit”:

„sfânt” mitocan şi „sfântă” mitocană!

 

Se surpă Ţara, Limba...totu-i trist

când sconcsul de pe vârf râde şi cască!...

Lovită-n trup şi-n suflet şi-n destin,

aşteaptă intervenţie Cerească!

 

Notă: cacofonia din strofa 3, versul 2, este intenţionată!       

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Foto 1: trafic

Bulă personaj din stânga: Aşa, Gogule, sunt zece metri? Trage acolo o dungă, acolo mai băgăm un semafor

 

Legendă: Primăria Galaţi e pe cale să rezolve toate problemele din trafic

 

Foto 2: viorel stefan

Bulă: O declar cu toată responsabilitatea. Cine reuşeşte să mă captureze în jocul cu pokemonii primeşte 10 la sută din ce am luat eu în ultimii patru ani. Adică suficient să intre în topul miliardarilor.

 

Legendă: Cel mai rar PSDemon poate fi găsit doar în fotografii de arhivă        

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

   

Citit 3443 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.