Se TAIE COPACI în Micro 39 la ordinul Primăriei Galați

Se TAIE COPACI în Micro 39 la ordinul Primăriei Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare ieri, în jurul orei prânzului, prin care eram anunţaţi că în cartierul Micro 39 se taie de zor copaci verzi, perfect sănătoşi. De altfel, în raportul emis de societatea Gospodărire Urbană în cadrul Comisiei de Dialog Social, era specificat faptul că, în perioada 15 iulie - 15 august, vor fi tăiaţi 138 de arbori din cartierele Micro 39 şi Micro 40.

"Continuăm lucrările conform planului Primăriei Galaţi. Noi, societatea Gospodărire Urbană, nu realizăm tăieri de capul nostru, ci facem doar ce ne zice Primăria. Copacii asupra cărora intervenim sunt uscaţi, dar mai există şi cazuri în care sunt prea înalţi şi trebuie scurtaţi pentru a reduce riscul de prăbuşire, în cazul unei furtuni", ne-au explicat reprezentanţii Gospodărire Urbană.

Nemulţumirea cetăţenilor are legătură şi cu faptul că, în anumite zone ale oraşului, există copaci uscaţi, pe alocuri chiar prăbuşiţi, asupra cărora nu se ia nici o măsură. Un astfel de caz este în Micro 16, acolo unde peste chioşcul Rodipet este prăbuşită o creangă de copac de mai multe luni. Deşi s-au făcut sesizări la Primărie, conform locuitorilor din zonă, nu a venit nimeni să toaleteze acel copac.

"Am luat la cunoştinţă de acel caz, am văzut cum arată zona, însă aşteptăm ordinul de la Primărie pentru a interveni. Fără el, nu ne putem duce acolo", ne-au mai spus cei de la Gospodărire Urbană.

Citit 5291 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.