VESTE BUNĂ! Se redeschide PLAJA ”Dunărea”

VESTE BUNĂ! Se redeschide PLAJA ”Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Două trasee estivale vor asigura transportul gălăţenilor din zonele Comat şi Intfor la Plaja Dunărea


Potrivit primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, dacă nu sâmbătă, 30 iulie, cel târziu luni, 1 august, gălăţenii vor putea merge la Plaja "Dunărea", desigur, doar pentru băi de soare şi grătare, nu şi pentru scăldat. Şi ca să poată ajunge mai uşor, le vor fi puse la dispoziţie două trasee estivale de transport. În acelaşi timp, modalitatea de intrare în zona de agrement a stârnit discuţii la şedinţa de joi a Consiliului Local. Iată ce au decis aleşii.

Gratuit sau doi lei?

Consiliera independentă Simona Vreme a cerut ca Plaja "Dunărea" să aibă toate avizele necesare de la instituţiile abilitate şi în special de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Totodată, a solicitat să se prezinte devizul privind cheltuielile efectuate în vederea deschiderii obiectivului. Ca amendament, Vreme a propus ca intrarea în zona de agrement să fie gratuită pentru preşcolari, elevi, studenţi şi pensionari.

Consilierul local ALDE Gheorghe Bugeag a mers cu gratuitatea până la capăt: "N-am vizitat plaja, mi-e şi frică să mă duc acolo! Problema e dacă arată a plajă! Domnule primar, faceţi şi dumneavoastră un gest vara asta, care e pe trecute, lăsaţi intrarea gratuită! Nu e un efort aşa de mare, facem noi eforturi materiale pentru alte lucruri, care nu merită! Acesta ar merita, mai ales că mai e o lună de vară!".

Primarul a admis că efortul financiar n-ar fi considerabil, dar a atras atenţia că decizia ar putea intra în vizorul organelor de control şi ar putea genera probleme.

"Este un proiect pilot, să îl votăm aşa cum a fost stabilit şi vom trage linie în noiembrie. Atunci vom hotărî dacă mai creştem preţul sau dacă îl scădem. Punem un tarif de doi lei, pentru că nu ştim câţi oameni vor veni. Dacă începem cu gratuităţi, va fi sortit eşecului. Din acest preţ simbolic, asigurăm consumul de apă, paznicii, casierii, ca să nu venim cu cotizaţii mai mari de la buget", a explicat viceprimarul PSD Sorin Enache.

În final, aleşii au votat ca preţul biletului de intrare la Plaja "Dunărea" să fie de doi lei de persoană, iar pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani intrarea să fie gratuită.

Trasee estivale

Tot aleşii au fost de acord cu crearea a două trasee estivale de transport, care să asigure accesul mai facil la plajă. Traseul 32 va circula pe ruta Comat - Piaţa Energiei - IREG - Siretul - Cimitirul Cătuşa - Plaja "Dunărea", fiind asigurat de un autobuz Transurb. Traseul 33 va fi parcurs tot de un autobuz, pe ruta INTFOR - Centru - Agenţia CFR - Francezi - Gamacris - Plaja "Dunărea".

Pe ultimii zece metri

"Intenţionam să o deschidem mâine (vineri - n.r.), dar pentru că nu vreau să avem discuţii de tipul "Am fost acolo, dar era un colţ neterminat", vom mai amâna cu o zi sau două. Asta şi pentru că mâine sperăm să obţinem avizul de funcţionare de la DSP. Suntem pe ultimii zece metri. Mai sunt lucrări care se vor duce până vineri după-amiază şi, pentru a nu grăbi lucrurile, cred că deschiderea va fi amânată pentru sâmbătă, cel târziu luni. Nu cred că e nevoie să tăiem panglică, pentru că nu facem o inaugurare, e pur şi simplu un gest de bun-simţ, pe care, în timpul scurt pe care l-am avut, îl putem face pentru cetăţeni, care, din păcate, într-un oraş aflat între ape, n-au nici măcar o plajă", a declarat edilul.

Ionuţ Pucheanu este convins că gălăţenii vor rămâne plăcut impresionaţi de ceea ce s-a putut realiza "cu bani relativ puţini şi într-un timp restrâns, dacă există bune intenţii. Există plajă de nisip, toalete, duşuri, zonă de grătare prevăzută cu apă curentă, duşuri cu toalete şi vestiare".

Vestea mai puţin bună este că lucrările efectuate au depăşit valoarea estimată iniţial, de 50.000 de lei, pentru că zona de gătare nu a fost prinsă de la început în intervenţii şi au mai existat lucrări suplimentare pe partea de evacuare a apelor şi asfaltarea anumitor zone.

Citit 31075 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.