Primarul Ionuţ Pucheanu: "UNDA VERDE nu este la standardul pe care l-am dori"

Primarul Ionuţ Pucheanu: "UNDA VERDE nu este la standardul pe care l-am dori"
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Sistemul de management inteligent al traficului le-a pus nervii şi răbdarea la încercare şi aleşilor locali * Au dispărut nu doar plăcuţele semafoarelor inteligente, ci şi dispozitivele cu buton


"De pe strada Saturn până la Prefectură, 15 semafoare am avut! În loc să fluidizeze circulaţia, mai mult o încurcă! Eu nu ştiu, om face undă verde, undă albastră, undă bleu, de care vreţi - că nu prea poţi să vorbeşti despre culori că nu dă bine politic - dar vreau să faceţi o dată să se întâmple!", a izbucnit, în şedinţa de joi a Consiliului Local, dr. Ghgeorghe Bugeag (ALDE).

Deşi preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache, a încercat să mute discuţia la punctul diverse, primarul Ionuţ Pucheanu a intervenit şi i-a dat dreptate consilierului ALDE, precizând, însă, că sistemul este perfectibil: "Pe de o parte, în momentul de faţă, sistemul nu este nici pe departe la standardul pe care ni l-am dori, asta pentru că partea inteligentă a acestui sistem încă nu a fost pornită, nu sunt corelate toate aceste semafoare între ele. Va mai dura ceva vreme până când sistemul să înveţe sau să-şi asume traficul din Galaţi. E un sistem care se autocorectează sau, cel puţin, aşa mi s-a explicat mie. Pe de altă parte - departe de mine ideea de a fi răutăcios - în mandatul trecut cred că aţi fost unul dintre cei care a votat acest proiect!".

"Eu am votat proiectul, nu numărul de semafoare! Nu-mi închipuiam că din zece-n zece metri e un semafor! N-aveam de unde să ştiu!", s-a apărat Gheorghe Bugeag.

Viceprimarul Enche a încercat să pună punct discuţiei: "Păi vrem o ţară ca afară! Va funcţiona! Sperăm să fie de bun augur". "Chiar din zece-n zece metri n-am văzut nici afară!", a comentat în barbă consilierul ALDE.

Plângere la poliţie

La finalul şedinţei de Consiliu Local, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că s-a depus o plângere la poliţie, pentru că nu numai tăbliţele care le explicau gălăţenilor ce să facă pentru a acţiona semafoarele cu buton, ci întregul dispozitiv a dispărut: "Din păcate, poate curiozitatea gălăţenilor este atât de mare încât au vrut să ia acasă şi să vadă ce conţin aceste cutiuţe. La urma urmei, nu e decât un buton pe care îl apeşi, pentru a anunţa că ai intenţia de a traversa strada. N-aş putea să vă spun acum câte au dispărut, pentru că este în plin proces numărarea. E o plângere către poliţie în acest sens, la Secţia 1, urmează să vedem unde va duce această anchetă. Vor fi verificate imaginile de pe camerele de luat vederi, au fost puse la dispoziţia Poliţiei, şi urmează a fi identificaţi făptuitorii", a explicat edilul.

Acesta s-a declarat optimist cu privire la funcţionarea sistemului şi la scopul pentru care a fost realizată investiţia: fluidizarea traficului.

"Din păcate, în momentul de faţă, lucrurile nu merg aşa cum s-au aşteptat cetăţenii şi nici noi, reprezentanţii Primăriei. Sperăm ca în decursul a maximum o lună lucrurile să intre în normalitate şi investiţia pe care Primăria a făcut-o să fie una de bun-augur şi să aducă plusvaloare traficului, nu să-l îngreuneze şi mai mult", a mai spus Ionuţ Pucheanu.

Citit 17796 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.