Chiar şi cu BAZINELE ÎNCHISE, gălăţenii s-au bucurat de DESCHIDEREA PLAJEI ”Dunărea” (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Teodora Miron

Chiar şi cu BAZINELE ÎNCHISE, gălăţenii s-au bucurat de DESCHIDEREA PLAJEI ”Dunărea” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Anunţată încă de vineri, 29 iulie, inaugurarea Plajei “Dunărea” a avut loc sâmbătă, 30 iulie, în prezenţa celor doi viceprimari. La eveniment au participat şi mai mulţi consilieri locali, absent fiind chiar primarul Ionuţ Pucheanu, cel care a anunţat în urmă cu trei săptămâni începerea lucrărilor.

Planul anunţat atunci a fost pus în aplicare, astfel că, sâmbătă dimineaţă, la Plaja “Dunărea” exista nisip, duşurile şi toaletele erau funcţionale, iar zona de grătare îşi aştepta muşterii.

“Se fac trei săptămâni de la punerea în aplicare a unei idei curajoase de a reda publicului folosinţa, chiar şi parţială, a acestui loc de agrement. Când spun parţială mă refer la plaja cu nisip, prevăzută cu un fileu de volei, zona de duşuri şi punctul sanitar. Sunt şi două terenuri de baschet, dar şi o zonă pentru grătare, care a fost renovată şi curăţată şi are şi o zonă de toalete recent modernizată. Am anunţat de la început că bazinele nu intră în calcul. În trei săptămâni, nimeni nu putea să recondiţioneze niciun bazin. Nu a existat nici timpul, nici bugetul necesar. Deschiderea bazinelor o previzionăm pentru anul viitor”, ne-a declarat viceprimarul Sorin Enache.

Viceprimarul speră ca municipalitatea să găsească un investitor serios care să reabiliteze măcar un bazin pentru ca acesta să fie funcţional la începutul sezonului estival din 2017.

Până atunci însă, gălăţenii se pot bucura de soare pe nisp şi se pot răcori la duş. Chiar şi aşa, gălăţenii au venit încă de la primele ore ale dimineţii la plajă. Toţi şi-au arătat nemulţumirea că nu au unde să se bălăcească, dar au considerat că a fost făcut un pas înainte.

“Nu este bine fără bazine, era cea mai bună plajă din Galaţi. Acum ne mulţumim cu ce este, în funcţie de buget. Nu ştitm să valorificăm ce avem. Alţii nu au apă şi au plaje, noi avem apă, dar avem plajă şi atât”, ne-a spus o gălăţeancă.

“Astăzi este începutul. Este un început bun. Suntem un oraş mare, înconjurat de ape şi nu aveam unde face plajă. Este bine că s-a deschis şi avem unde face măcar o baie de soare”, ne-a mărturisit un gălăţean.

Pentru unii, deschiderea plajei a fost chiar o surpriză plăcută. Acesta este cazul unei tinere care s-a întors în Galaţi după patru ani petrecuţi în Italia. “Când am citit că se deschide plaja, am decis să venim de la prima oră. Chiar dacă nu sunt bazine, avem măcar soarele şi duşurile. Mă aşteptam să găsec plaja făcută, dar sunt foarte mulţumită că s-a deschis şi aşa. Omul de rând nu îşi permite să meargă la plaje private, aşa că ne bucurăm de soare aici”, ne-a sus tânăra.

“Anul acest nu putem înota, dar poate, încet - încet, se va face mai mult. Era o plaja frumoasă, chiar dacă mai erau mici defecte. Ne putem bucura aici de soare şi nu mai suntem nevoiţi să mergem în alte părţi. Ne udăm un pic cu apă din Dunăre şi mai sunt şi duşurile funcţionale, ceea ce m-a bucurat”, a adăugat un alt gălăţean prezent la plajă.

Inaugurarea a avut loc, meteorologii anunţă încă vreme foarte frumoasă, aşa că băile de soare se pot face în tihnă la plaja “Dunărea”. VEZI DETALII DESPRE CUM ESTE VREMEA ÎN ACEST WEEKEND - CLICK AICI

Intrarea costă doi lei, iar autorităţile au pus la dispoziţia cetăţenilor şi autobuze, care circulă pe traseele 32 şi 33, cu care pot veni la plajă. VEZI DETALII DESPRE TRASEELE ESTIVALE - CLICK AICI

Citit 19939 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.