Cooptat la masa puterii locale/ Durbacă vrea să fie iar parlamentar şi să guverneze cu PSD

Cooptat la masa puterii locale/ Durbacă vrea să fie iar parlamentar şi să guverneze cu PSD
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Politicienii Galaţiului, care, din 2012, de când au fost pomovaţi în Parlament, nu au ieşit nici măcar o dată într-o conferinţă de presă pentru a-şi expune activitatea de la Bucureşti sau pentru a le explica alegătorilor de ce sunt văduviţi de proiecte majore de infrastructură şi nu numai, au descoperit, brusc, cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare, că au şi ei ceva de spus. Este şi cazul senatorului Eugen Durbacă, preşedintele ALDE Galaţi, care, vineri, a organizat o conferinţă de presă pentru a critica activitatea Guvernului tehnocrat şi implicit pe cea a prim-ministrului Dacian Cioloş.

După ce a concluzionat că „situaţia este dezastruoasă” din cauză că tehnocraţii, în opinia sa, nu au atras fonduri europene în ultimele opt luni, nu şi-au exprimat intenţia pentru construcţia unor spitale sau autostrăzi, şi a criticat proiectul de rectificare bugetară, aflat în dezbatere publică, senatorul Eugen Durbacă a făcut un elogiu Guvernului Ponta, exprimându-şi regretul pentru dispariţia acestuia.

În acelaşi timp, preşedintele filialei locale a ALDE a afirmat că îşi doreşte un guvern politic, după alegerile parlamentare din luna decembrie, şi o guvernare PSD-ALDE. „Trendul este favorabil nouă. Sperăm să obţinem şapte-opt la sută. Dacă PSD ia 40-42 la sută, facem majoritatea şi ne dă posibilitatea să guvernăm”, a precizat Eugen Durbacă, care a afirmat totodată că îşi doreşte ca, la Galaţi, formaţiunea politică pe care o conduce să obţină doi deputaţi şi un senator, adică un procent de 15 la sută. Durbacă nu a dorit să nominalizeze persoanele ce s-ar putea afla pe liste. Cel mai probabil însă, acesta va deschide lista ALDE pentru Senat.        

Citit 5872 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.