Cum ne distrăm luni. PROGRAMUL complet de Ziua Marinei la Galaţi

Cum ne distrăm luni. PROGRAMUL complet de Ziua Marinei la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Trupa Maxim, Dorian Popa şi Shift vor concerta, de Ziua Marinei, pe stadionul "Portu Roşu" * Paradoxal, gălăţenii au de ales între distracţie şi parada navală


În sfârşit, Primăria municipiului Galaţi a făcut public programul de Ziua Marinei. Gălăţenii vor avea parte de concursul de pescuit „Fir Întins”, de un festival nautic de canotcă, de parade ale navelor civile şi militare, de jocuri marinăreşti şi de un concert în aer liber. Până aici totul sună bine. Numai că, din păcate, cine vrea să participe la jocurile marinăreşti şi să se bucure de spectacol nu va vedea parada navală, asta deoarece distracţia va avea loc tocmai pe Stadionul "Portu Roşu", în vreme ce toate celelalte manifestări se vor desfăşura pe Faleza Inferioară a Dunării.

Sărbătoarea va debuta la ora 7,00, pe Faleza inferioară (Foişor) unde se vor desfăşura concursul de pescuit şi o expoziţie cu specific pescăresc.

În intervalul orar 10,00 - 15,30 pe Faleza copiilor (Zona Club Nautic ”Monaco”) are loc Festivalul nautic de canotcă 10 +1. În primele două ore sunt programate înscrierea participanţilor, acomodarea cu ambarcaţiunile şi demonstraţie de vâslit realizată de celebrul Ivan Patzaichin, stabilirea ordinii de intrare în concurs şi instructajul. Concursul propriu-zis va avea loc în intervalul 12,30 - 14,30 şi se va încheia cu festivitatea de premiere.

Pe Stadionul „Portu Roşu”, între orele 17,00-18,00 vor fi organizate jocuri marinăreşti pentru copii şi tineret.

De la ora 18,00, la Palatul Navigaţiei se va desfăşura partea oficială a Zilei Marinei: alinierea gărzii de onoare, prezentarea raportului gărzii către prefectul judeţului Galaţi, intonarea imnului şi ridicarea drapelului, citirea ordinului comun al ministrului Apărării Naţionale, ministrului Transporturilor, ceremonialul religios, alocuţiunile şi lansarea ancorei de flori. Parada navelor militare va începe la ora 19,00 şi se va continua, la 19,30, cu parada navelor civile şi se va încheia, la ora 20,00, cu defilarea gărzii de onoare.

Tot de la ora 18,00, pe Stadionul ”Portu Roşu” se va desfăşura Festivalul ”Fir întins” - spectacol muzical. Primul va urca pe scenă Corul Trison Brăila, pentru 15 minute de muzică corală religioasă. Va urma, în intervalul 18,15 - 18,30, Social Act Theatre, improvizaţie teatrală interactivă. După 20 de minute de proiecţie video dedicate Zilei Marinei, la 18,50 urcă pe scenă trupa Maxim cu ale sale „Sărutări criminale”. La ora 19,50 intră în recital Dorian Popa, iar de la 20,50 la 21,50 va fi recital Schift.

Citit 33367 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.