PRIMĂRIA GALAȚI închiriază terenuri pentru CHIOȘCURI în Bariera Traian, în locul GALERIEI COMERCIALE dorite de Marius Stan
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

PRIMĂRIA GALAȚI închiriază terenuri pentru CHIOȘCURI în Bariera Traian, în locul GALERIEI COMERCIALE dorite de Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Primăria municipiului Galaţi organizează licitaţie publică cu strigare, pentru închirierea a opt suprafeţe de teren, de câte 33 de metri pătraţi fiecare, pe strada Traian nr. 320 F, mai exact la intersecţia arterei cu strada Alexandru Măcelaru. Da, este exact locul unde, în 2013, fostul primar, Marius Stan, îşi dorea să realizeze prima galerie comercială din oraş.

În aşteptarea ofertelor

Până pe 9 septembrie, ora 13,00, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele pentru închirierea, prin licitaţie publică cu strigare, a unui teren în suprafaţă de 264 de metri pătraţi, compus din opt suprafeţe identice, a câte 33 de metri pătraţi fiecare, în Bariera Traian. În caietul de sarcini al licitaţiei se arată că terenul este în prezent utilizat ca spaţiu de parcare, totalizând 3.303 metri pătraţi, iar construcţiile provizorii din zonă sunt dispersate şi amplasate impropriu pentru un flux pietonal şi auto în condiţii de siguranţă şi confort.

"Scopul închirierii îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local al municipiului Galaţi şi în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetăţenii din zona Bariera Traian. Închirierea terenului se face cu scopul amplasării unor construcţii autorizate conform legii, după un modul tip, cu caracter provizoriu, care să constituie un ansamblu unitar din punct de vedere volumetric. Astfel, se prevede amenajarea unei platforme pentru amplasarea a opt construcţii modulare (chioşcuri). Destinaţia acceptată pentru închiriere este cea de comerţ cu produse alimentare, băuturi răcoritoare, îngheţată, cafea", se arată în documentele licitaţiei, care au fost aprobate de Consiliul Local.

Preţul de pornire al licitaţiei este de 7,5 lei pe metru pătrat pe lună şi se va licita pentru fiecare amplasament în parte, în ordine cronologica. Terenul se închiriază pe o perioadă de cinci ani. Rămâne de văzut câţi doritori se vor înscrie!

Planurile fostei administraţii

Nu putem să nu reamintim că, în vara lui 2013, în Bariera Traian era anunţată prima galerie comercială: "În Bariera Traian, am început să scoatem liniile de tramvai, pentru a putea realiza nişte galerii comerciale, unde să fie mutaţi toţi cei care sunt posesori de chioşcuri în zonă", anunţa primarul Marius Stan, pe 25 iulie 2013, în cadrul şedinţei Consiliului Local.

Şi reitera ideea, un an mai târziu: "Acolo, intenţia este, sper să ne dea voie şi Curtea de Conturi, să mutăm toate chioşcurile din intersecţie, pe un proiect unitar, care este deja făcut, unde să dăm acelaşi număr de metri pătraţi cât au avut şi în chioşcuri. Şi acolo va lua fiinţă un sens giratoriu mare, care să fluidizeze traficul".

Ce se întâmplă de fapt? Ei bine, după câte se pare, Curtea de Conturi nu a fost deloc încântată ca galeria comercială să fie pusă la dispoziţia chioşcarilor din Bariera Traian şi a cerut ca fiecare spaţiu să fie licitat pentru închiriere. Ceea ce se şi întâmplă în mandatul lui Ionuţ Pucheanu.

Citit 13597 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.