TENSIUNI în PNL, după desemnarea candidaţilor la parlamentare. PARTIDUL RISCĂ SCINDAREA

TENSIUNI în PNL, după desemnarea candidaţilor la parlamentare. PARTIDUL RISCĂ SCINDAREA
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Cu doar două luni înainte de startul campaniei electorale, liberalii gălăţeni se confruntă cu tensiuni în interiorul partidului, care riscă să escaladeze şi să se reflecte în scorul formaţiunii politice la alegeri. Cele mai mari nemulţumiri sunt generate de candidaţii propuşi pe locuri eligibile pentru scrutinul parlamentar, după ce, luni, Biroul Politic al PNL Galaţi a întocmit listele de aspiranţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Dacă pe poziţiile eligibile de deputaţi se află trei politicieni cunoscuţi (nu ştim însă şi cât de apreciaţi), respectiv Victor Paul Dobre, Nicuşor Ciumacenco şi George Scarlat, pentru Senat liberalii au pregătit doi candidaţi necunoscuţi opiniei publice, fără palmares politic ori administrativ. Este vorba despre consilierul local George Stângă şi consilierul judeţean Radu Valentin. Se confirmă astfel scenariul anunţat de "Viaţa liberă", conform căruia PNL Galaţi se pregăteşte să-l tragă pe linie moartă pe cel mai activ senator, medicul chirurg Paul Ichim. "Partidul, în inteligenţa lui colectivă, a analizat cu adâncă maturitate şi a decis aceste poziţii. Populaţia va alege ce va crede de cuviinţă. Opinia partidului este că aceste personalităţi reprezintă cel mai bine aşteptările populaţiei", ne-a declarat senatorul Paul Ichim.

Unul dintre puţinii membri ai PNL care au avut curajul să-şi exprime public nemulţumirea (deşi, neoficial, mai mulţi liberali sunt revoltaţi) este fostul şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu. "Am avut senzaţia că mă aflu la o şedinţă de partid de prin anii 70-80, se propuneau şi se votau liderii de partid pentru Marea Adunare Naţională (azi, Parlament). În frunte, acelaşi tovarăş, contracandidaţi "nema". De ce? Oare pentru că "tovarăşul" este cel mai bun, a făcut foarte multe lucruri bune pentru urbe, este de neînlocuit? Sau pentru că ne este frică să nu fim înlăturaţi din partid şi atunci ne pierdem anumite privilegii? Păcat că ne lipseşte curajul (…) Gust amar", spune Mihai Turcu.

De cealaltă parte, deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, susţine că poziţia pe liste a candidaţilor a fost stabilită "prin vot, conform procedurii statutare. Pot eu să pun în discuţie deciziile colegilor mei? Nu doar eu nu am avut contracandidat, nici George Scarlat nu a avut. Totdeauna se lasă cu supărări", a comentat Victor Paul Dobre, care a ţinut să precizeze că ultimul cuvânt privind listele de candidaţi îl va avea conducerea centrală a partidului.

În cazul în care senatorul Paul Ichim va răspunde afirmativ îndemnului unora dintre liberali şi reprezentanţi ai societăţii civile, de a candida independent, PNL Galaţi riscă să se scindeze chiar în prag de alegeri.

Citit 9808 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.