Weekend cu belşug, la TÂRGUL DE TOAMNĂ, săptămâna viitoare

Weekend cu belşug, la TÂRGUL DE TOAMNĂ, săptămâna viitoare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Peste fix o săptămână va începe o nouă ediţie a Târgului de Toamnă din Galaţi, ajuns la cea de-a 15-a ediţie. De vineri, 30 septembrie, până duminică, 2 octombrie, în Piaţa Centrală a oraşului se anunţă trei zile ale belşugului, în care fiecare din cei peste 250 de participanţi înscrişi se va strădui să pună pe tarabă tot ce are mai bun. Vor fi trei zile pline, atât pentru comercianţi, cât şi pentru gălăţenii care, fără îndoială, vor veni să cumpere, să se bucure de culorile şi aromele toamnei sau, poate, doar să compare preţurile.

Conform directorului general al Administraţiei Pieţelor Galaţi, Eugen Zaharia, Târgul de Toamnă din acest an nu va depinde nici de deschiderea oficială (care va fi vineri, la ora 10,00), nici de închiderea oficială (de duminică, de la ora 14,00), şi va fi deschis, pe toată perioada celor trei zile, de la 7 dimineaţa până la 8 seara.

La fel ca în fiecare an, oferta Târgului este una generoasă. Vor fi prezenţi producători şi comercianţi de panificaţie şi patiserie, carne şi produse din carne, brânză şi produse lactate, legume şi fructe, conserve, produse apicole, peşte şi produse din peşte. Nu vor lipsi vinurile, dar nici micii şi berea - un „must have” al manifestărilor de acest gen. Vor fi prezenţi şi numeroşi florari, meşteri populari, dar şi, spre bucuria copiilor, crescătorii de porumbei, ale căror standuri au fost întotdeauna printre cele mai apreciate.

Tot ca în fiecare an, muzica va fi nelipsită, atmosfera fiind întreţinută de Ansamblul "Doina Covurluiului" şi Fanfara "Valurile Dunării", dar şi de invitaţi-surpriză dintre vechii cântăreţi ai urbei. Şi tot ca în fiecare an, cu siguranţă că vor fi văzuţi „live” în piaţă şi mulţi dintre parlamentarii Galaţiului, precum şi autorităţile locale, care în restul timpului sunt cam... scumpi la vedere pentru cetăţeanul de rând.

"Trăieşte sănătos, mănâncă româneşte!"

"Ne străduim să fie cât mai frumoasă şi această ediţie şi să sperăm că vom avea o vreme bună, pentru că Târgul de Toamnă este una dintre puţinele bucurii ale gălăţenilor. Sloganul sub care ne-am gândit să se desfăşoare târgul de anul acesta este "Trăieşte sănătos, mănâncă româneşte!" - este sloganul Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România şi va fi, pe viitor, afişat în toate pieţele municipiului Galaţi, pentru că noi am constatat că, dacă mâncăm româneşte, suntem într-adevăr mai sănătoşi”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul general  Eugen Zaharia.

„Târgul de Toamnă a crescut constant de la prima sa ediţie şi a devenit un eveniment consacrat, şi chiar aşteptat, pentru întreg judeţul Galaţi. În linii mari, am avut rezultate bune anul acesta, perioada încă ne permite să avem produse de calitate, astfel încât şi consumatorii să fie mulţumiţi. Sperăm să fie o reuşită, dar de foarte mare importanţă vor fi şi factorii meteorologici. Îi aşteptăm atât pe agricultori, cât şi pe producători, să vină la Târgul de Toamnă şi să se bucure de rezultatul acestui an”, a spus şi Floricel Dima, directorul Camerei Agricole a judeţului Galaţi.

Prin intermediul Lenuţei Ichim, şefa Serviciului Control Oficial, organizatorii au dat asigurări că absolut tot comerţul de la Târgul de Toamnă se va desfăşura cu respectarea prevederilor legale, documentele de înregistrare sanitar-veterinară şi de siguranţa alimentelor, certificatele de înregistrare ale firmelor sau dovezile de înregistrare ca PFA sau AF pentru micii producători, precum şi declaraţiile de conformitate şi buletinele de analiză, acolo unde este cazul, fiind absolut obligatorii. „N-am avut niciun eveniment nedorit la ediţiile anterioare şi suntem mândri că nimeni nu s-a plâns că ar fi consumat ceva din pieţele municipiului Galaţi şi i s-ar fi întâmplat ceva grav. Vrem ca la fel să fie şi de-acum înainte”, a mai spus Eugen Zaharia.

Toţi expozanţii vor primi diplome de participare, iar vineri, 30 septembrie, în prima zi de târg, la ora 12.00, primarul Ionuţ Pucheanu va oferi mai multe diplome de merit.

Citit 6367 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2016 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.