Comunitatea rromă din Iveşti este în fierbere! O tânără măritată este bănuită că a fugit cu altul

Comunitatea rromă din Iveşti este în fierbere! O tânără măritată este bănuită că a fugit cu altul
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Atât fata, care are 16 ani, cât şi cel cu care se bănuieşte că a fugit în lume, un tânăr de 20 de ani, sunt căsătoriţi cu alte persoane


Scandal mare în comunitatea rromă de la Iveşti, trei familii fiind în plină dispută de patru zile, de când Dana Bria şi Cezar au dispărut din sat, bănuiţi fiind că au plecat să îşi consume povestea de dragoste departe de rude. Cu vârste de 16 şi respectiv 20 de ani, cei doi tineri sunt căutaţi inclusiv de poliţie după ce familia ei a dat-o dispărută, acuzând inclusiv faptul că Cezar ar fi luat-o forţat de lângă bărbatul ei. Totul s-ar fi întâmplat joi seara, când socrii fetei au constatat că aceasta lipsea, şi odată cu ea o sumă de bani şi niscaiva bijuterii din aur.

„Sora mea Dana a fost furată de Cezar. A răpit-o, a drogat-o, a ameţit-o, fără voia ei a luat-o, a luat şi aur şi bani de la mama fără a avea voie. De la magazin a luat-o cu maşina lui şi duşi au fost. El a sărac, e şi golan, numai rele a făcut, ştie şi poliţia câte rele a făcut. Nu ştim ce i-a făcut surorii mele, că ea era fata liniştită la casa ei. Am mai vorbit cu ea la telefon, dar nu ne poate spune unde este, spune că a şi legat-o, că dacă pleacă se omoară, ne e frică să nu îi facă rău”, a susţinut Gina Stănescu, sora Danei Bria.

La rândul lor, rudele socrilor fetei strigă sus şi tare că tânăra nevastă a fost amăgită de Cezar. „Să lase femeia în pace, e fata noastră, noi am avut grijă de ea. A minţit-o, a răpit-o! Să o lase să vină acasă, că aşa ceva nu se face”, spuneau rudele socrilor Danei.

De cealaltă parte, familia lui Cezar susţine că tânăra ar fi plecat de bună voie, aducând drept argument faptul că ea ar fi luat 2.500 de lei de la socri şi aur. În schimb, nu se declară de acord cu fuga şi îi cer tânărului de 20 de ani, pe care soţia îl aşteaptă acasă, să se întoarcă.

„Băiatul meu s-a îndrăgostit de fata asta. Ea ar fi luat 2.500 lei de la socrul ei şi l-ar fi sunat să plece amândoi în lume. Eu nu am ştiut că fac asta. Să vină acasă şi să lase fata că nu e a lui, este măritată cu altul şi la noi, la ţigani, aşa ceva nu se face”, spunea Iorgu Stănescu, tatăl lui Cezar.

Dat fiind faptul că totuşi Dana este minoră, ea a fost dată în urmărire generală de poliţie. Nici rudele nu stau cu braţele încrucişate, mai mulţi membri ai familiei plecând prin ţară să o caute. Dacă va fi readusă în sânul comunităţii, împreună cu Cezar, tânăra ar putea fi supusă judecăţii ţigăneşti, liderii rromilor luând în considerare întrunirea staborului.

Citit 8512 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.