NOUA PRIMĂRIE a Galațiului va fi gata în decembrie, dacă nu năvăleşte IARNA peste noi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

NOUA PRIMĂRIE a Galațiului va fi gata în decembrie, dacă nu năvăleşte IARNA peste noi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Conform datelor de pe panoul de şantier, noul sediu al Primăriei municipiului Galaţi, din coasta Prefecturii, ar trebui să fie finalizat pe 17 decembrie 2016. Spunem „ar trebui” pentru că, la Galaţi, e deja o realitate demonstrabilă că investiţiile nu se finalizează niciodată la termenul stabilit pe panou, ci durează mult mai mult. De pildă campusul social din Micro 17, care ar fi trebuit să fie gata în august 2015, nu e finalizat nici acum. Numai că, revenind la cazul Primăriei, dacă nu va fi gata la finele acestui an, administraţia locală va trebui să plătească în continuare 16.800 de euro chirie pe lună către proprietarul imobilului din strada Domnească nr. 38. Tocmai de aceea am fost curioşi să aflăm care este situaţia lucrărilor şi dacă ele sunt în grafic.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, corpul principal al clădirii noii Primării este finalizat şi au mai rămas de realizat doar finisaje. Continuă lucrările la corpul din spate, dar şi la racordurile de utilităţi, dovadă săpăturile executate ieri în zona trotuarului din faţa clădirii.

Conform administraţiei locale, teoretic, dacă nu apar probleme sau neconcordanţe, dacă vremea nu se va înrăutăţi brusc şi gerul va face imposibilă derularea lucrărilor, va fi respectat termenul de finalizare a investiţiei din decembrie 2016.

Reamintim, lucrările sunt executate de SC Tancrad SRL, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - Forentis Inject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi. Primăria va plăti pentru realizarea noii Primării a Galaţiului 23,3 milioane de lei, fără TVA.

Citit 4689 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Septembrie 2016 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.