Modificări pe TRASEELE TRANSURB, după scoaterea MAXI-TAXIURILOR

Modificări pe TRASEELE TRANSURB, după scoaterea MAXI-TAXIURILOR
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Transurb a devenit singurul operator de transport de persoane din municipiul Galaţi, după ce maxi-taxiurile au fost scoase de pe trasee, începând cu data de 9 mai a.c. Pentru a suplini lipsa de pe trasee a microbuzelor, a fost nevoie de modificarea anumitor trasee şi de introducerea altora noi. Spre exemplu, traseul 10 a fost prelungit, iniţial, de la Intfor până la Gara CFR. Traseul 18 a fost nou înfiinţat, aşa cum s-a întâmplat şi cu traseele 23, 24 (Carrefour-Damen), 27 şi 28 (Micro 19 - str. Oltului - Bariera Traian).

"De la data intrării în vigoare a noului program de transport, s-au efectuat verificări şi monitorizări asupra modului de derulare a transportului, respectiv asupra ritmicităţii şi a gradului de încărcare a mijloacelor de transport. Astfel, pe baza celor observate, la traseele 11 (Micro 13-Piaţa Centrală) şi 28 (Micro 19-Bariera Traian) au fost alocate încă două capacităţi (autobuze - n.r.), care au fost luate de la traseele 18 (Micro 13-Grădina Publică), respectiv 104 (Ţiglina III-Parc CFR), unde numărul de capacităţi puse la dispoziţie depăşea cererea de transport", a precizat Genica Totolici, directorul Transurb Galaţi.

La solicitarea multora dintre gălăţeni, Transurb a introdus, începând cu 1 august a.c., următoarele modificări în programul de transport: capătul de linie al traseului 10, de la Gara CFR la Damen; prelungirea traseului 18 de la Grădina Publică la Bariera Traian; Prelungirea traseului 27 de la Parc CFR la Bariera Traian; prelungirea traseului 23 de la Shopping City la Bariera Traian.

De asemenea, din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii pe str. Tecuci şi str. Anghel Saligny,  începând cu 18 iulie, circulaţia tramvaielor de la liniile 5, 7, 42 şi 44 a fost deviată pe la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny". Din acest motiv, lungimea traseului şi durata de aşteptare a călătorilor în staţii au crescut.

Prea puţine maşini faţă de nevoile reale

În municipiul Galaţi există 29 de trasee de autobuz şi troleibuz, pe care circulă 106 maşini. De asemenea, pe cele zece trasee de tramvai circulă 33 de tramvaie. Numărul actual de mijloace de transport este total insuficient, având în vedere nevoile transportului de călători din municipiul Galaţi, spun sindicaliştii din cadrul Transurb. "După data de 9 mai, s-a simţit şi nevoia unui număr mai mare de salariaţi. E nevoie de personal de întreţinere şi de vatmani, pentru a da doar două exemple. În acelaşi timp, întâmpinăm probleme legate de numărul de autobuze şi tramvaie pe care le avem. Sunt clar insuficiente şi cu greu reuşim să facem faţă cerinţelor de acum. Autobuzele sunt luate la mâna a doua, de unde şi un grad pronunţat de uzură. Avem nevoie cât mai rapid de alte mijloace de transport în comun. Ne referim la perioada următoare, de şase luni, un an de zile cel mult. Nici la autobuze, nici la tramvaie nu facem faţă în momentul de faţă", a precizat viceliderul de sindicat George Preda.

Citit 14384 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.