Gălăţenii în scaun cu rotile, UMILIȚI de unii şoferi ai Transurb | Se cere implicarea autorităţilor!

Gălăţenii în scaun cu rotile, UMILIȚI de unii şoferi ai Transurb | Se cere implicarea autorităţilor!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Sătul de tratamentul la care sunt supuşi gălăţenii în scaun cu rotile de către unii dintre şoferii Transurb, Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei Sporting Club Galaţi, le-a cerut imperativ autorităţilor să ia măsuri, astfel încât persoanele cu dizabilităţi să nu mai fie ignorate şi umilite. Vasile Cristea a povestit, marţi, la Prefectură, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, cum unii dintre cei care conduc mijloacele de transport în comun ale Transurb refuză să le permită accesul în autobuze celor aflaţi în scaun cu rotile şi le închid oamenilor uşile în nas. Ba mai mult, potrivit acestuia, există şi situaţii în care unii dintre şoferii societăţii publice de transport în comun le-au reproşat celor cu dizabilităţi locomotorii că se plimbă prea des.

„Eu am fost convins, când s-a renunţat la transportul privat, fiind şofer din 1985, că voi fi mulţumit pentru că se va descongestiona circulaţia. Ca persoană cu handicap locomotor, am fost convins că lucrurile nu vor merge spre bine, ci se vor înrăutăţi. Şi se confirmă acest fapt (…) Aş puncta în mod expres atitudinea personalului auto, care deserveşte aceste mijloace de transport. Să nu credeţi că numărul insuficient este problema, ci atitudinea. În ciuda sesizărilor scrise, a discuţiilor purtate cu conducerea Transurb, efectul a fost zero, problemele au rămas aceleaşi (…) Când văd camera sau aparatul de fotografiat, sunt numai lapte şi miere. În lipsa lor, când îi văd pe cei în scaun cu rotile, nu au loc, nu au cum să acţioneze rampa, că trebuie să lase volanul liber, nişte aberaţii. Am ajuns la concluzia că societatea şi cei care deservesc aceste mijloace de transport, dacă ne văd cu handicap locomotor, ne cred şi proşti. Nu suntem proşti, fiţi convinşi”, a spus, în şedinţa de la Prefectură, preşedintele Asociaţiei „Sporting Club”, care, în trecut, a primit, din partea municipalităţii, distincţia de „Cetăţean de Onoare” al Galaţiului.

Conducerea Transurb spune că şoferii sunt sancţionaţi

Directorul Transurb Galaţi, Genica Totolici, a recunoscut că are cunoştinţă de problemele semnalate de Vasile Cristea şi a precizat că şoferii sunt sancţionaţi financiar atunci când sunt înregistrate sesizări în acest sens, cu până la 20-30 la sută din salariu, în funcţie de gravitatea faptei. În aceste condiţii, este cel puţin ciudat cum unii dintre conducătorii auto îşi mai permit să comită abuzuri şi să încalce nu doar legislaţia în vigoare, ci şi normele minime de educaţie şi bun simţ. Conducerea Transurb a dat vina pe noii angajaţi ai societăţii, foşti şoferi ai microbuzelor private care au dispărut de pe trasee, spunând că, cel mai probabil, aceştia nu s-au acomodat „sistemului de disciplină de la Transurb”.

Una peste alta, ar fi bine ca autorităţile şi reprezentanţii societăţii să ia urgent măsuri pentru ca angajaţii plătiţi din bani publici să nu-şi mai bată joc de cetăţenii oraşului.

Citit 13479 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.