UPDATE - Tentativă de ASASINAT în plină stradă, la Galați | Starea celor doi oameni ai străzii INCENDIAȚI rămâne critică
Foto: Foto-captură cameră de supraveghere

UPDATE - Tentativă de ASASINAT în plină stradă, la Galați | Starea celor doi oameni ai străzii INCENDIAȚI rămâne critică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE, sâmbătă, 22 octombrie: Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Galați fac eforturi pentru a-i menține în viață pe cei doi oameni fără adăpost incendiați de o mână criminală, în noaptea de joi spre vineri.

”Unul dintre pacienți are arsuri pe un sfert din suprafața corpului, respectiv față și membre inferioare, și va avea nevoie de o grefă de piele. Celălalt bărbat are arsuri grave pe 65 la sută din suprafața corpului, respectiv pe membrele superioare, pe membrele inferioare și pe torace. Pentru acest pacient se fac demersuri în vederea transferării într-un spital de specialitate”, a declarat Mădălina Ispas, din partea Spitalului Județean Galați.

Fapta celui care le-a dat foc în mod intenționat oamenilor străzii se încadrează la infracțiunea de tentativă de omor calificat, pentru care legea prevede o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. Bărbaţii, de 49 şi, respectiv, 59 de ani, se află în stare gravă la spital


Tentativă de ASASINAT în plină stradă, la Galați | Doi oameni fără adăpost, INCENDIAȚI

Vineri, 21 octombrie: Teribilul atac a acut loc în cursul dimineţii de vineri şi i-a vizat pe doi oameni fără adăpost care îşi făceau veacul în zona "Două babe". Indivizii stăteau prin zonă de mai multă vreme, spun gălăţenii care locuiesc în apropiere, dar nu făceau probleme. De când s-a lăsat frigul, îşi făcuseră un adăpost din cartoane în faţa intrării unui spaţiu comercial, unde a funcţionat în trecut sediul unei bănci. Acolo dormeau noapte de noapte şi au refuzat constant orice ajutor.

"Eu am anunţat de câteva ori ambulanţa să îi ducă la Centrul Persoanelor fără Adăpost, dar au refuzat pe semnătură", ne-a spus un vecin.

Noaptea trecută, cei doi au fost înfrânţi nu de frig, ci de o mână criminală. În jurul orei 3,00, un individ, în prezent neidentificat, s-a dus la ei, i-a stropit cu benzină şi le-a dat foc. Tot vecinii au fost cei care au sunat la 112.

Locul unde au fost incendiaţi cei doi bărbaţi (Foto Mariana Constandache)

"Am fost solicitaţi să intervenim la un caz cu doi bărbaţi cu arsuri, provocate se pare de o incendiere intenţionată. Unul dintre ei, de 49 de ani, avea arsuri pe o suprafaţă extinsă din corp, aproape 70 la sută, iar celălalt, de 59 de ani, avea arsuri la nivelul picioarelor", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Cei doi au fost duşi la Spitalul de Urgenţă. Bărbatul de 49 de ani este în stare critică şi se află la Reanimare, în timp ce celălalt este tratat în Secţia de Arşi. Rămâne de văzut dacă starea lor va permite transportarea la un spital specializat.

Incidentul a fost înregistrat deja la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi sub forma unui dosar penal pentru tentativă de omor.

Rămâne ca anchetatorii să studieze înregistrările camerelor video din zonă, pentru a încerca să stabilească identitatea agresorului.

Citit 35466 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.