UPDATE - Doi oameni ai străzii, INCENDIAȚI | Fiu de medic, arestat preventiv pentru tentativă la omor
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

UPDATE - Doi oameni ai străzii, INCENDIAȚI | Fiu de medic, arestat preventiv pentru tentativă la omor
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE, miercuri, 26 octombrie: Ştefan Alexandru, bărbatul acuzat că i-a incendiat intenţionat pe cei doi oameni ai străzii, a ajuns după gratii. După ce, marţi seară, procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore, judecătorii au decis, miercuri, 26 octombrie, că bărbatul trebuie să rămână după gratii şi în următoarele 30 de zile, aşa că au emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui.

Ştefan Alexandru a şocat opinia publică după ce a decis să incendieze doi bărbaţi fără adăpost, pentru că avusese o altercaţie cu unul dintre ei. Bărbatul arestat, în vârstă de 49 de ani, este fiul unui cunoscut medic gălăţean, fost director al Spitalului CFR, decedat în urmă cu câţiva ani. El era cunoscut cu probleme încă de când era copil. Cu toate acestea, foştii săi vecini sunt şocaţi de cele întâmplate.

"A fost coleg cu unul dintre copii mei. Avea probleme psihice. Avea apucături rele, dar când a plecat din bloc se comporta relativ normal cu oamenii de aici. Vine dintr-o familie bună. Tatăl lui a fost medic, mama lui a fost telefonistă. Am auzit că făcea desene sataniste pe pereţi, în apartamentul în care locuia. Cred că a terminat liceul. A muncit pe la depou, dar după ce a plecat de aici nu l-am mai văzut", ne-a povestit Vasile Cătănoiu, un fost vecin al lui Ştefan Alexandru.

În apartamentul în care a crescut Ştefan Alexandru locuieşte acum o altă familie. "Ştiu că tatăl lui a fost un om deosebit, director de spital. Când am cumpărat apartamentul, pe pereţi erau desene ciudate. Noi am spus că erau desene sataniste. Pe el nu l-am văzut decât o dată, pe tatăl lui îl cunoşteam mai bine. Am auzit însă de la vecini că era un om bolnav. Este posibil ca el să le fi dat foc acelor oameni. Ne putem aştepta la orice în ţara asta", ne-a mărturist Anişoara Constantinescu, locatară în fostul apartament al bărbatului care a şocat întreaga ţară.

Ştefan Alexandru este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi de tentativă la omor calificat. El şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, cărora le-a povestit, cu lux de amănunte, ce a făcut în dimineaţa zilei de 21 octombrie. Conform declaraţiei, după ce a verificat că bărbaţii dormeau, a dat foc la câteva ziare şi le-a aruncat peste cartoanele sub care aceştia se adăposteau.

Dacă va fi găsit vinovat, Ştefan Alexandru, care nu a vrut să vorbească cu jurnaliştii, riscă să stea după gratii între şapte şi 12 ani şi jumătate, pentru tentativă la omor.


UPDATE: Un gălăţean a fost REȚINUT pentru 24 de ore, în cazul BĂRBAȚILOR INCENDIAȚI în stradă

Marți, 25 octombrie: După patru zile de la producerea incidentului, pare să se facă lumină în cazul celor doi bărbaţi incendiaţi în stradă. Bărbatul de 49 de ani, aflat într-o stare foarte gravă din cauza arsurilor, a fost transferat cu o ambulanţă la un spital din Bucureşti.

"Pacientul a fost internat în secţia de Chirurgie plastică, cu diagnosticul arsuri de gradele 1, 2 şi 3 pe membrul superior bilateral, trunchi, membrul inferior bilateral circular stâng şi organele genitale externe, pe o suprafaţă de circa 65 la sută din suprafaţa corpului. A fost îngrijit conform protocoalelor şi, cu ajutorul COSU, a fost transferat la Spitalul "Floreasca" din Capitală. Sperăm că va fi bine, prognosticul este, din păcate, rezervat. Riscul de deces este foarte mare", ne-a declarat Carmen Chelmuş, medic primar Chirurgie plastică şi microchirurgie reparatorie, în cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Chiar în momentele în care medicii se ocupau de transferul bărbatului la Bucureşti, anchetatorii îşi continuau cercetările, reuşind să identifice o persoană suspectată de comiterea faptei. Persoana în cauză a fost dusă la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, acolo unde a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

În urma audierilor, procurorii au stabilit că bărbatul suspectat de incendierea celor doi oameni ai străzii se numeşte Ştefan Alexandru şi are 49 de ani. „Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, şi este acuzat de tentativă la omor. Pe baza casetelor care au fost ridicate de la societăţile comerciale din zonă, s-a întocmit un cerc de suspecţi. Astfel a fost identificat inculpatul Ştefan Alexandru. Acesta a fost audiat şi a recunoscut infracţiunea. A precizat că a avut un conflict anterior cu unul dintre cei doi bărbaţi incendiaţi, care îl acuza de dispariţia unor haine din adăpost. În seara respectivă, trecând prin zona prin care cele două victime dormeau, acoperite de cartoane, inculpatul a luat deciza să le incendieze cartoanele. Nu are ocupaţie şi susţine că are un domiciliu stabil”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. În urma audierilor, procurorii au aflat că Ştefan Alexandru a aprins câteva ziare şi apoi le-a aruncat peste cartoanele cu care cei doi oameni ai străzii se acopereau.

Inculpatul va fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El riscă, dacă va fi găsit vinovat, o pedeapsă între şapte şi 12 ani şi jumătate de închisoare, pentru tentativă la omor calificat.


Anchetatorii au un suspect în cazul bărbaţilor incendiaţi în stradă

Se pare că, după patru zile de la producerea incidentului, se face lumină în cazul celor doi bărbaţi incendiaţi în stradă. Anchetatorii au identificat o persoană suspectată de comiterea oribilei fapte şi au adus-o la audieri.

Între timp, bărbatul de 49 de ani, aflat într-o stare foarte gravă din cauza arsurilor, a fost transferat cu o ambulanţă la un spital din Bucureşti. Conform medicului Carmen Chelmuş, de la Chirurgie plastică şi microchirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi, bărbatul a fost dus la Spitalul "Floreasca", pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Citit 18782 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.