Achiziţie directă pentru Zilele Galaţiului | Cinci zile de concerte şi distracţie de serbările oraşului

Achiziţie directă pentru Zilele Galaţiului | Cinci zile de concerte şi distracţie de serbările oraşului
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

* Loredana, Holograf, Cargo, Lora, Vama, Ştefan Bănică Jr., Inna, Carla’s Dreams, Alexandra Stan, Vunk, Smiley, Andra, BUG Mafia sau Delia sunt artiştii pe care Primăria municipiului Galaţi îi vrea pe scena Serbărilor Galaţiului

Deşi la această dată Primăria municipiului Galaţi ar fi trebuit să ştie deja cine şi ce va face de Serbările Galaţiului, vineri, pe portalul administraţiei locale, abia a fost lansat anunţul privind organizarea unei achiziţii directe în acest scop. Nu este vorba de o licitaţie, care ar fi durat mult mai mult, ci de un contract pentru „Servicii de organizare a evenimentului Zilele Galaţiului 2016” pe care Primăria îl va atribui direct firmei au asociaţiei care va veni cu cel mai bun preţ. Valoarea estimată a contractului este de 721.000 de lei (fără TVA), adică peste 160.000 de euro, de la bugetul local, iar data limită de depunere a ofertelor este 14 noiembrie bugetul local.

În caietul de sarcini, Primăria precizează că vrea un program artistic complex pe durata celor cinci zile ale evenimentului 30 noiembrie – 4 decembrie, inclusiv asigurarea scenei, luminilor, sonorizării şi a tehnicii necesare.

Miercuri, 30 noiembrie

Miercuri, 30 noiembrie, ar urma să aibă loc primul spectacol de cel puţin 200 de minute, în intervalul orar 18,00 – 23,00. Primăria vrea dans interactiv, muzică uşoară locală şi „un concert susţinut de minimum doi artişti de muzică uşoară pop-rock din următoarea listă: Loredana, Holograf, Cargo, Lora, Vama, Ştefan Bănică Junior, Inna, Carla’s Dreams, Alexandra Stan, Vunk, Smiley, Andra, BUG Mafia, Delia”, se arată în caietul de sarcini.

Joi, 1 Decembrie

De Ziua Naţională a României, Primăria s-a gândit tot la un spectacol de minimum 200 de minute din care nu trebuie să lipsească: muzică de fanfară, două programe interactive pentru copii, muzică uşoară locală şi un concert susţinut de cel puţin doi artişti din lista deja anunţată. Petrecerea se va încheia cu un foc de artificii pe fond muzical de cel puţin 15 minute.

Vineri, 2 decembrie

Vineri, 2 decembrie, pe scena Zilelor Galaţiului vor urca alţi doi dintre artiştii nominalizaţi de Primărie pe lista scurtă. Dar favoriţii serii vor fi copiii, care vor avea parte de trei programe interactive, dintre care două de dansuri şi unul de muzică pentru ei. Desigur, artiştii locali de muzică uşoară vor avea din nou ocazia să fie ascultaţi şi aplaudaţi acasă.

Două seri dedicate artiştilor gălăţeni

Sâmbătă, 3 decembrie, va fi Seara artiştilor gălăţeni. Pe scenă vor urca minimum cinci artişti de muzică uşoară românească din care trei reprezentativi pentru Galaţi.

Duminică, 4 decembrie, va fi Seara Şlagărului Gălăţean. Misiunea organizatorului va fi să asigure cel puţin patru artişti sau trupe din care cel puţin două reprezentative pentru Galaţi din următoarea listă: Adrian Enache, Formaţia Azur, Marcel Pavel, Sweet Kiss. Petrecerea publică se va încheia cu un spectacol de lasere şi lumini sincronizate.

Rămâne de văzut care va fi preţul final al celor cinci zile de petrecere şi ce va reuşi organizatorul să facă în timpul scurt rămas.

Cât ne-a costat distracţia până acum

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a mărturisit într-o emisiune tv că programul de Ziua Marinei nu a fost chiar ceea ce şi-ar fi dorit şi a promis că administraţia se va revanşa de Serbările Galaţiului. Motivaţia pentru programul modest de pe 15 august 2016 a fost termenul extrem de scurt al pregătirii achiziţiei publice. Aşa cum v-am informat, pentru organizarea evenimentelor de Ziua Marinei Primăria a plătit Asociaţiei Culturale Autentic Fest 102.402 de lei fără TVA, şi 22.000 de lei fără TVA pentru Festivalul Nautic (canotcă 10+1) organizat de Asociaţia Ivan Patzaikin - Mila 23.

Cel care semnează caietul de sarcini al achiziţiei pentru Serbările Galaţiului este noul director general al Direcţiei Generale de Relaţii Publice, Evenimente Publice, Managementul Documentelor, Silviu Bacalum. De numele acestuia se leagă unul dintre evenimentele de amploare organizate de administraţia trecută - Festivalul "Dunărea noastră".

Citit 55655 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.