Primăria Galați vrea să amenajeze un TÂRG AUTO | Relocat din TALCIOC
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Primăria Galați vrea să amenajeze un TÂRG AUTO | Relocat din TALCIOC
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Nu mai mult de 66.000 de lei este dispusă Primăria municipiului Galaţi să plătească pentru proiectul de amenajare a unui târg auto pe strada Macului. Concret, potrivit anunţului achiziţiei publice de pe portalul Primăriei, sunt necesare studii de fezabilitate, servicii de consultanţă şi analize, iar ofertele sunt aşteptate până astăzi, la ora 13,00. Primăria cere ca documentaţia să fie întocmită astfel încât să poată fi supusă aprobării instituţiilor finanţatoare interne sau externe (fonduri europene), iar în situaţia în care acestea vor avea observaţii, elaboratorul proiectului va reface sau completa documentaţia pe cheltuială proprie!

Argumente

Potrivit caietului de sarcini, autorităţile îşi doresc relocarea târgului auto din Talcioc. „Talciocul este amplasat în cartierul Micro 13B, este utilizat pentru comercializarea autovehiculelor second-hand şi diverse produse industriale. Existenţa târgului de maşini în cadrul Talciocului generează ocuparea unei suprafeţe mari din aceasta pentru parcare, generarea de deşeuri solide (anvelope uzate, acumulatoare), poluare fonică, vibraţii, poluarea aerului, afectează fluiditatea traficului şi blochează accesul spre rampele de gunoi. În aceste condiţii, s-a impus relocarea târgului auto, deoarece poziţia actuală din cartier nu are suficient spaţiu, generează aglomerare în perioada sfârşitului săptămânii şi se află în vecinătatea blocurilor”, argumentează Primăria.

Ce se doreşte

Conform caietului de sarcini, Primăria cere realizarea unei platforme destinate comercializării autovehiculelor SH, cu împrejmuire, poartă de acces, cabină poartă, iluminat şi supraveghere video. De asemenea, crede că ar mai fi necesare o platformă parcare auto pentru vizitatori, amenajarea accesului auto din strada Macului şi sistematizarea pe verticală a întregii zone propuse pentru amenajare. În plus, mai cere şi pregătirea a 10-15 locuri racordate la curent electric, amplasarea, într-o etapă viitoare, a zece module pentru vânzarea de piese auto. Fireşte, evacuarea apelor pluviale din zonă şi alte lucrări necesare desfăşurării activităţii de târg auto sunt înţelese de la sine.

„Proiectantul va prezenta un model de modul pentru vânzarea de piese auto, care va fi impus comercianţilor. Pentru alimentarea cu apă şi racordarea la canalizare se va analiza posibilitatea utilizării reţelelor existente din Parcarea de TIR-uri”, se arată în document.

Doi primari au promis extinderea Talciocului

Dacă tot veni vorba de Talcioc, ar fi nedrept să nu amintim că extinderea lui a fost hotărâtă încă de pe vremea fostului primar Dumitru Nicolae, când investiţia a fost inclusă pe lista lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2012.

În 2013, aleşii locali au votat Studiul de fezabilitate pentru obiectivul “Amenajare extindere Talcioc”, iniţiatorul hotărârii, primarul Marius Stan, explicând în Consiliul Local de ce este necesară o asemenea măsură: "Avem în vedere extinderea în partea de sud cu aproximativ două hectare. Vrem să-l modernizăm, ca să arate, într-adevăr, civilizat, pentru că acum este demn de Evul Mediu". În 2015, aleşii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici ai extinderii Talciocului, modificând decizia din 2013. Astfel, valoarea investiţiei necesare a crescut de la 2,4 la 7,2 milioane de lei. Şi s-a făcut şi o documentaţie în acest sens, care a costat 161.200 de lei, bani de la bugetul local.

Să sperăm că doritul târg auto nu va avea soarta extinderii Talciocului…

Citit 11813 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2016 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.